Policija nudi 5 tisuća eura za pomoć pri uhićenju Ješovnika

MUP

Hrvatska policija traži muškarca s popisa najtraženijih europskih bjegunaca, a za informaciju koja bi mogla dovesti do njega nude pet tisuća eura.

Hrvatska policija osigurala je novčana sredstva u iznosu od pet tisuća eura, a bit će isplaćeni davatelju informacije koja će dovesti do lociranja i uhićenja Darjana Ješovnika’, objavljeno je na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova.

Darjan Ješovnik (32), inače slovenski državljanin rođen u Pljevljima u Crnoj Gori, jedan je od osumnjičenih u operaciji Balkanski ratnik, najvećoj međunarodnoj operaciji suzbijanja trgovine kokainom u Europi.

On je optužen za krijumčarenje 338 kilograma kokaina, a taj je slučaj povezan sa zloglasnim narkobosom Darkom Šarićem.

Ješovnik se nalazi u bijegu od 2011. godine, a sumnjiči ga se da je bio dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Španjolskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Nizozemskoj. Većina članova zločinačkog udruženja uhićena je u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije.

Policija poziva građane da im se jave putem profila traženog bjegunca ako imaju bilo kakve informacije o njemu, a ističu da je moguće dojaviti i anonimno te da će im dragocjena biti svaka informacija.
Nagrada od pet tisuća eura bit će isplaćena izravno davatelju obavijesti ako policija s pomoću toga uhiti bjegunca, objavio je MUP.