Policija: Nije istina da štitimo konkretne spomenike

Vukovar/ Izvor: D.Prša

“Nisu istiniti navodi kako je policija u Borovom Selu i Trpinji usredotočena na zaštitu konkretnih obilježja i spomenika već se provode pojačane aktivnosti na cjelokupnom području policijske uprave s ciljem sprječavanja protupravnih ponašanja”, poručila je policija.

“Vezano za medijske napise o aktivnostima policije na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske kako policija u Borovom Selu i Trpinji provodi zaštitu određenih obilježja i spomenika, izvješćujemo javnost kako policija povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obavlja sveobuhvatne pripremne i potrebne sigurnosne mjere s ciljem očuvanja javnog reda i mira te zaštite ljudi i imovine na širem području policijske uprave.

Nisu istiniti navodi kako je policija u Borovom Selu i Trpinji usredotočena na zaštitu konkretnih obilježja i spomenika već se provode pojačane aktivnosti na cjelokupnom području policijske uprave s ciljem sprječavanja protupravnih ponašanja.

Zadaća je hrvatske policije da kroz osiguranje povoljnog stanja javnog reda i mira omogući dostojanstveno obilježavanje vukovarske obljetnice i spomen na vukovarske branitelje”, poručili su iz policije.