Policija kod Grobničkog polja zatekla tridesetak migranata

foto HINA

Tridesetak migranata zatečenih u petak blizu autoceste Rijeka-Zagreb, kod sela Soboli na Grobničkom polju, uglavnom su pakistanski državljani, doznaje Hina u subotu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Detaljnije informacije o tome kako su dospjeli na tu poziciju za sada nisu dostupne. Prema dosadašnjim informacijama riječ je o uspostavljenoj migrantskoj ruti od BiH prema Sloveniji preko Hrvatske, na kojoj se u posljednje vrijeme sve češće zatiču ilegalni migranti u široj sjevernoj okolici Rijeke.

Najnovija skupina je primijećena kako luta proplancima i šumarcima sjeverno od autoceste Rijeka-Zagreb na istočnom dijelu Grobničkog polja, te ih je policija okupila i pokrenula postupak identifikacije, kako je izvijestio Novi list.

Skupine migranata sreću nerijetko mještani i izletnici u blizini sela, na šumskim cestama i putevima, na rubu naseljenog područja Grobnišćine, Studene, Klane te na prilazima Ćićariji. Uglavnom je riječ o šumskom području, preko kojeg migranti pokušavaju preći u obližnju Sloveniju.