Policija istražuje osobu zbog prijetnji na društvenim mrežama dr. Vukušiću

Screenshot RTL

Zagrebačka policija provodi istragu zbog prijetnji na društvenim mrežama, temeljem kaznene prijave 53-godišnjeg muškarca, a prema medijskim navodima, prijavu je podnio dr. Herman Vukušić, koji je nedavno upozorio javnost na opasne tzv. ‘zdravstvene savjete’ saborskog zastupnika Ivana Pernara, a prijetnje mu je uputio netko od Pernarovih simpatizera.

 Iz Policijske uprave zagrebačke priopćeno je da je srijedu prijepodne 53-godišnji muškarac došao u službene prostorije PU i, zbog upućenih mu prijetnji, podnio kaznenu prijavu protiv, u tom trenutku, nepoznatog počinitelja.

 “Kako je naveo, prijetnja je izrečena putem društvenih mreža nakon njegovog gostovanja u televizijskoj emisiji. Osoba koja se dovodi u svezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela trenutno se nalazi u službenim prostorijama PU zagrebačke i nad njim policija provodi kriminalističko istraživanje”, navodi se u priopćenju.

 Ugledni psihijatar dr. Herman Vukušić s KBC-a Zagreb – Rebro, nedavno je upozorio da saborski zastupnik Živog zida Pernara daje nestručne  zdravstvene savjeta u borbi protiv gripe i depresije koje dijeli na društvenim mrežama. 

 Dr. Vukušić je danas na svome Facebook profilu objavio kako je u utorak navečer, nakon gostovanja u emisiji RTL Direkt dobio prijetnju smrću.   “Nisam niti izišao iz studija RTL televizije, gdje sam u utorak navečer gostovao u RTL Direktu kod Zorana Šprajca u povodu ‘doktora Pernara’, koji je počeo preko Facebooka ordinirati svoju univerzalnu terapiju za sve bolesti putem C vitamina, a na njegovoj stranici već je izišla objava stanovitog M. K. koji pita: ‘Je li moguće da metak kalibra 7.65 može riješiti ove sto ismijavaju poštenog čovjeka Ivana”, napisao je Vukušić na svom Facebook profilu. 

 Dr. Vukušić je najavio kako će za sebe i svoju obitelj zbog sporne objave tražiti zaštitu policije, a da će Facebook stranicu Ivana Pernara zbog prijetnji i mržnje prijaviti upravi Facebooka. 

 U PU zagrebačkoj nisu mogli do završetka kriminalističkog istraživanja, potvrditi je li riječ o ispitivanju osobe koja je osumnjičena za prijetnje  dr. Vukušiću.