Povezite se

Vijesti

Policija istražuje anonimnu prijetnju obitelji ogulinskog gradonačelnika

Objavljeno

-

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović (SDP) u ponedjeljak je poštom u gradskoj upravi dobio prijeteće anonimno pismo, a karlovačka policija u utorak je potvrdila da provodi kriminalističko istraživanje, ističući da su prijetnje kaznena djela koja se gone po službenoj dužnosti.

“Iz policije su mi rekli da zbog otisaka dalje nitko ne dira to pismo, došli su, uzeli pismo, ispitali me, sastavili zapisnik i uputili da dalje ništa ne smijem pričati, radi istrage”, rekao je Domitrović Hini. Dodao je da je u javnost odlučio izaći sa sadržajem pisma jer u njemu piše “Mirno li spavaš gradonačelniče? Imaš dva prekrasna sina, mogao bi ostati bez njih…”

Naglašava da do sada nije imao ni usmene ni pisane prijetnje te osim uobičajenih političkih podmetanja nije osjetio nikakvu nesigurnost, a pogotovo ne na osobnoj razini, s prijetnjama prema obitelji. 

Upitan sumnja li ipak na neku konkretnu osobu odgovara da je počeo u gradu uvoditi red te da su “iz ormara počeli ispadati neki kosturi”. Smatra očitim da nekome ne odgovara stanje “rada, reda i discipline”, ali da ne može prejudicirati kome i zašto.

Na pitanje znači li to da u gradskoj upravi ima i otpuštanja odgovara da se ukida poduzeće “Poduzetnička zona” u vlasništvu grada s troje zaposlenih koji ne mogu preuzeti u gradsku upravu, jer je riječ o trgovačkom društvu te će ostati bez posla.

“To je likvidacija poduzeća koje stvara ogromne troškove, 1,1 milijun kuna godišnje, a nema potrebe za njim jer se svi poslovi obavljaju u gradskoj upravi”, rekao je i naglasio da “apsolutno nije postojala potreba za tom tvrtkom sve vrijeme njegova mandata, a vjerojatno ni ranije”. No, ponovio je da ne može i ne želi prejudicirati tko je osoba koja mu prijeti.

Što se sinova tiče jedan je na fakultetu i nije u Ogulinu, a drugi je kod kuće, no sada ne ide u školu zbog štrajka, a gradonačelnik kaže da mu je policija “ponudila zaštitu” koju je on prihvatio, no da ni o tome ne smije puno govoriti.

Na upit je li gradonačelnik Domitrović pod policijskom zaštitom glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški odgovorila je: “Ne mogu ništa na tu temu reći, sve dok traje kriminalističko istraživanje. Ne možemo iznositi tko je i pod kakvom zaštitom. To se ne može ni opovrgavati ni potvrđivati”.

Crna Kronika

Muškarac na zagrebačkoj Savici ubio brata pa sebe

Published

on

Dva mrtva muška tijela policija je u petak poslijepodne pronašla u zagrebačkom naselju Savica, a prema prvim informacijama riječ je o ubojstvu i samoubojstvu.

Zagrebačka policija potvrdila je da su tijela oko 15 sati pronađena u Ulici Vladimira Ruždjaka.

“Sumnja se u nasilnu smrt, najvjerojatnije se radi o ubojstvu i samoubojstvu”, kratko je izvijestila policija ne otkrivajući detalje.

Neslužbeno riječ je o zločinu u obitelji, točnije obračunu dvojice braće u kojem je jedan ubio drugoga pa potom i sebe.

Više podataka o događaju bit će poznato nakon očevida koji vodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Jandroković čestitao vjernicima židovske vjeroispovijesti Roš Hašanu

Published

on

U povodu blagdana Roš Hašane, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak pripadnicima židovske zajednice u Hrvatskoj čestitku u kojoj je im je poželio da im 5781. godina bude sretna i uspješna te donese zdravlje, osobnu harmoniju, zajedništvo, mir i napredak.

„U povodu Roš Hašane, svim pripadnicima židovske zajednice u Republici Hrvatskoj upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno. Blagdan Roš Hašane, židovske Nove godine, označava početak razdoblja posvećenog molitvi, unutarnjem preispitivanju i kajanju”, stoji u čestitki predsjednika Sabora.

Nova godina, poručuje, daje dodatnu snagu da se krene putem dobra, milosrđa i pravde, u skladu s moralnim i duhovnim vrijednostima.

“Ta unutarnja snaga posebno je važna danas kada smo pozvani na mnoga odricanja radi očuvanja vlastitog zdravlja i sigurnosti, kao i zajednice u kojoj živimo. Vama, ali i cijelom židovskom narodu, želim da 5781. godina bude sretna i uspješna te da vam donese, prije svega zdravlje, osobnu harmoniju, zajedništvo, mir i napredak. Šana Tova!“, stoji u čestitki predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Korona na dva tjedna zatvorila Krateks d.d.

Published

on

Petero djelatnika tvrtke Krateks d.d. iz Krapine pozitivno je na koronavirus, priopćili su u petak iz te tvrtke koja će zbog samoizolacije više od 200 radnika biti zatvorena dva tjedna.

Naime, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je nakon provedenih izvida odredila samoizolaciju za više od 200 zaposlenika Konfekcije ženske modne odjeće Krateksa d.d., od ukupno njih 236.

Budući da je 25 ljudi na dugotrajnom bolovanju, a za svega šestero djelatnika koji rade na izdvojenim radnim mjestima nije izrečena mjera samoizolacije, s preostalih nekoliko zaposlenika nije moguće osigurati procese proizvodnje, priopćili su iz Krateksa.

Uprava tvrtke donijela je odluku da se Krateks privremeno zatvara do isteka mjere samoizolacije od 14 dana Tvrtka bi trebala nastaviti s radom 2. listopada.

Kao je za Hinu izjavila direktorica Krateksa, Iva Pezer, prekid rada na dva tjedna neće bitnije utjecati na poslovanje tvrtke budući je ovo inače razdoblje smanjenog obujma rada.

“Nama je ovo razdoblje međusezone i smanjenog obima rada u pogonu. Obavijestili smo sve naše kupce da za dva tjedna odgađamo termine isporuke robe i moram se zahvaliti našim kupcima i partnerima što su pokazali razumijevanje za našu situaciju”, rekla je Pezer i dodala da je tvrtka trebala ići na kolektivni godišnji od početka listopada, samo što je, napomenula je, „godišnji” došao ranije.

Inače, prema riječima direktorice Pezer,  u Krateksu su se poštivale sve epidemiološke mjere, od pregrada između zaposlenih, socijalne distance, dezinficiranja prostora, nošenja maski.

Stanje u Krateksu, kao i cjelokupnu epidemiološku situaciju u Krapinsko-zagorskoj županiju, za Hinu je komentirao župan Željko Kolar ističući da je sve pod kontrolom, ali da bi ovakvi slučajevi vrlo lako mogli rezultirati novim žarištem.

Zbog toga je još jednom pozvao sve građane da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera. Ponovio je kako će, ako dođe do dvoznamenkastog povećanja oboljelih na dnevnoj razini u Krapinsko-zagorskoj županiji, doći do pooštravanja epidemioloških mjera.

 

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Najčitanije