Policija intenzivno traga za višestrukim ubojicom, građani pozvani na oprez!

Foto: N1

Potraga za odbjeglim Edinom Gačićem još uvijek traje, a policija je u nekoliko navrata postupala po prijavama građana, potvrđeno je jutros iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Policija apelira na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog, da sve jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

”Policija radi po dojavama, gdje je bila dojava tu je i policija. Mediji su objavili fotografiju i vijest o potrazi je došla do svakog”, kratko je kazala Suvada Kuldija, portparolka MUP-a.

Podsjetimo, bivši pripadnik postrojbe ‘El mudjaheed’ Armije BiH Edin Gačić ubio je početkom veljače u Konjicu u sjevernom dijelu Hercegovine 39-godišnjeg muškarca nakon čega je pobjegao pa je policija za njim organizirala potragu i upozorava kako se radi o iznimno opasnoj osobi koja za sobom ima već dva ubojstva.

Kako su izvijestili iz Hercegovačko-neretvanske županijske policije, koja je objavila inicijale 43-godišnjaka koji je iz vatrenoga oružja pucao u 39-godišnjeg Sauda Sultanića u njegovoj trgovini u mjestu Podorašcu kod Konjica. Nakon toga je žrtvu dokrajčio hladnim oružjem. Sve su zabilježile i nadzorne kamere.

Policija upozorava kako je počinitelj iznimno opasna i agresivna osoba.

Mediji su objavili kako je ubojica Edin Gačić koji je za vrijeme rata bio pripadnik postrojbe ‘El mujaheed’ u čijem su se sastavu borili i mudžahedini, islamski vjerski borci iz cijeloga svijeta. Ova je postrojba bila poznata po stravičnim ratnim zločinima, uključujući i odsijecanja glava zatočenicima.

Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio suborca iz odreda El mujaheed Ismeta Gunića te je osuđen na osam godina zatvora. Kada je izdražo dvije trećine kazne bio je povremeno puštan na slobodne vikende, te je 25. kolovoza 2002. godine likvidirao majku ispalivši u njezino tijelo u Zenici dva hica iz vatrenog oružja. Nakon toga je 2003. osuđen na 20-godišnju zatvorsku kaznu, a na slobodu je monstrum Gačić pušten nedavno nakon što je izdržao dvije trećine kazne u zeničkom zatvoru.