Policija i USKOK u Općini Čeminac: Na meti načelnik Pinjuh i njegovi suradnici?

Načelnik općine Čeminec Zlatko Pinjuh

Djelatnici policije i USKOK-a rano jutros upali su u prostorije Općine Čeminac, gdje još uvijek traje pretres. Iz Policijske uprave osječko-baranjske potvrdili su kako se provode izvidi nad više osoba.

I dok policija ne otkriva detalje izvida neslužbeno se doznaje da su uz Pinjuha osumnjičeni i njegovi sinovi.

Prema neslužbenim podacima navodne nezakonitosti dogodile su se sa subvencijama stambenih kredita na štetu općine.

Neslužbeno se doznaje da je policija obavila pretres kuće načelnika Zlatka Pinjuha i predsjednika Općinskog vijeća Marija Kralja. Pinjuh se, navodno, u ovim trenucima vraća s mora.

U Županijskom odboru HDZ-a potvrdili su da će tražiti njegovo razrješenje u stranci, što je planirano i prije ali je odlučeno da to bude na prvoj idućoj sjednici na dnevnom redu, o čemu će odlučivati Visoki časni sud HDZ-a.

Spomenimo da su protiv načelnika Pinjuha vijećnici i mještani dosad su podizali brojne kaznene prijave tvrdeći da zlorabi svoj položaj i za privatne svrhe izvlači općinski novac. Javnosti je poznatiji i po uvođenju poreza za poljoprivrednike koji su morali plaćati da traktorima i kamionima dođu do svojih njiva.

Kako pišu mediji načelnikom Pinjuhom se u više navrata bavila i emisija Nove TV Provjereno, među ostalim i zbog toga što je poljoprivrednicima nametnuo najveće komunalne naknade u zemlji.

Uz spomenuto, njegovi su sinovi navodno, s prosječnim plaćama, u godini dana kupili četiri stana u Osijeku kreditima koje im subvencionira Općina na čijem je čelu njihov tata. 

Pinjuha su uhvatili i kako u privatne svrhe vozi automobil komunalnog poduzeća.

“Sve odluke u Općini Čeminac su donošenje samo ako koristi ima Pinjuh, njegova obitelj, i njegovi najbliži suradnici”, kazao je  Matko Perković, općinski vijećnik HDSSB-a.

Nacionalno/D.Prša