Policija i dalje pregovara s muškarcem koji se s bombom zatvorio u stan

Ilustracija

Osječka specijalna i temeljna policija i dalje se nalaze u naselju Šećerana u Baranji i pregovaraju s osumnjičenikom koji se s ručnom bombom zatvorio u stan nakon što je tijekom poslijepodneva došlo do obiteljskog nasilja tijekom kojega je nekoliko hitaca uputio i prema djelatnicima policije.

Zadnji pucnji čuli su se oko 21.20 sati.

U razgovoru za Dnevnik 3 glasnogovornik policijske uprave Osječko baranjske Darijo Premec potvrdio je da pripadnici Specijalne jedinice policije Osijek pregovaraju s osumnjičenom osobom. Rekao je kako je oko 16 sati bilo prijavljeno obiteljsko nasilje te da su se pripadnici Specijalne policije uputili na mjesto događaja pri čemu je osumnjičenik pucao prema policiji.

Nakon dolaska policijske ophodnje došlo je do ispaljivanja nekoliko hitaca prema policijskim službenicima i prijetnje ručnom bombom. Zbog toga su se policijski službenici udaljili na sigurnu udaljenost, a osoba se povukla unutra. U ovom trenutku možemo reći da su članovi obitelji na sigurnom, a također i građani koji su u okolnom dijelu su na sigurnom, rekao je za HTV Premec.

Premec je potvrdio i informaciju kako je je Policijska postaja Beli Manastir nekoliko puta postupala prema osumnjičenoj osobi, no nije želio reći radi li se  o prekršajnim ili kaznenim djelima.

Dodao je i kako ta situacija traje skoro već šest sati, te kako policija i dalje drži taj dio naselja blokiranim zbog sigurnosti građana.