Policija brže bolje uklonila ploču Juri Francetiću u Otočcu

Izvor: TV Loki

U srijedu oko 12,00 sati ispred rodne kuće ustaškog pukovnika Jure Francetića u selu Vivoze, nedaleko Otočca Udruga Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori, koja je tek nešto poznatija pod skraćenicom HAZUD, nakon neuspjelog postavljanja spomen-ploče Juri Francetiću u Otočcu, posadlila je bor i postavila ploču.

“Riječ je o boru („U gori raste zelen bor”), koji će uoči Jurjevdana (23. travnja 2017.) – uz prigodno slovo generala HV/HVO i saborskoga zastupnika Željka GLASNOVIĆA – simbolički zasaditi Joseph BASAN (Josip BAŠAN), predsjednik udruge Hrvatski domobran „Vitez Jure Francetić” (Chicago)”, stoji u priopćenju HAZUD-a.

No, policija je brže bolje u četvrtak oko 13,00 sati uklonila ploču.

Tv Loki

Iz PU Ličko senjske priopćeno je:

“Zbog osnova sumnje da je počinjen prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira danas je u sklopu očevida ploča skinuta i izuzeta i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje”.

Ostaje upitnim da li će policija spriječiti okupljanje i ponovno postavljanje ploče ispred rodne kuće Juri Francetiću 23. travnja kada je najavljen i prigodni govor generala HV/HVO i saborskoga zastupnika Željka Glasnovića.

Ispred kuće Jure Francetića u Otočcu postavljena ploča i posađen bor 19.04.2018.

Skinuta ploča ispred kuće Jure Francetića u Otočcu 19.04.2018.