Policajcima koji čuvaju Cvitana ukradeni pištolji

Policajci koji čuvaju bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana suspendirani su nakon što su razoružani u Zatonu, gdje su im službene pištolje ukrali ‘slučajni’ provalnici u apartmane.

Jutarnji podsjeća da bivši glavni državni odvjetnik i svi članovi njegove obitelji žive s danonoćnim policijskim osiguranjem, jer je Cvitanu, a moguće i članovima njegove obitelji, od ljeta 2016. godine, po pisanji medija, ugrožen život. Nagađalo se da bi iza prijetnji mogao stajati Zdravko Mamić, ali on je to otklonio, navodi dnevnik.

No, prošle subote, dok je bivši glavni državni odvjetnik s obitelji ljetovao u Zatonu, pola njegova osiguranja je razoružano. Prema neslužbenoj verziji priče koja kola među tužiteljima i policajcima, posrijedi nije ničija namjera da ugrozi Cvitana, nego policijski šlamperaj zbog kojega su razoružani policajci već suspendirani, piše Jutarnji list.

Upućeni u događaj kažu da bivšega glavnog tužitelja i njegovu obitelj neprestano čuvaju po dva tjelohranitelja koji se mijenjaju u smjenama. Tako je, kažu, bilo i u subotu. Dvojica koja su odradila svoju smjenu zajedno su otišla do trgovine po gablec, a u apartmanu su ostavili službene pištolje.

U međuvremenu netko je provalio i ukrao im oružje, ali i osobne dokumente, a jednom od njih i službenu policijsku značku, potvrđeno je Jutarnjem u policiji.

Dnevnik navodi i da su lopovi, kada su shvatili što su imaju ukradene stvari ostavili na parkiralištu za službena vozila PU ličko-senjske u Gospiću, gdje su nađeni pištolji, osobni dokumenti i policijska značka.

Kako je na području Vodica već bilo serijskih krađa po apartmanima, kućama i stanovima, sumnjalo se da su i policajci bili kolateralne žrtve sezonskih lopova koji su ubrzo i dolijali. U četvrtak je šibensko-kninska policija objavila da su uhitili 23-godišnjaka i 30-godišnjaka i sumnjiče ih za seriju teških krađa na području Vodica, donosi Jutarnji list.