Policajci kod Rijeke premlatili 35-godišnjaka pred očima žene i sina. “Grijeh” mu je – krivo parkiranje

Muškarac u dobi od 35 godina od subote navečer nalazi se u riječkom Kliničkom bolničkom centru s teškim ozljedama i vrlo neizvjesnim budućim zdravstvenim stanjem. Ozljede, i to teške, nanijeli su mu policajci.

U Općini Klana nadomak Rijeke već danima se priča da je u subotu navečer, tijekom lokalne fešte, policija »isprebijala« jednoga posjetitelja ispred žene i sina u dobi od četiri godine.

“Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela”, piše u mailu koje je stiglo Novom listu a nakon kojeg su zatražili očitovanje od policije, ali i raspitali se u Klani o ovom nesretnom događaju

U šturom policijskom priopćenju dobili su potvrdu da je policija “upotrijebila sredstva prisile” jer je ovaj 35-godišnjak “narušavao javni red i mir i pružao aktivan fizički otpor”. Također, iz Policijske uprave primorsko-goranske priopćili su da je u tijeku postupak ocjene opravdanosti uporabe sredstava prisile.

Ozljede koje je ovaj mladi čovjek dobio, teške su. U KBC-u Rijeka doznaje se da je pacijent smješten na Odjelu neurokirurgije tijekom noći s 18. na 19. kolovoza.

“Detaljna obrada pacijenta još uvijek traje i zasad možemo reći da je riječ o težim tjelesnim ozljedama”, kazali su u riječkom KBC-u.

Muškarac je s obitelji došao na koncert Crvene jabuke koja se održavala u okviru općinske manifestacije Rokova, izravno se spustivši s planine Obruč na kojoj je bio u pohodu. Problem je, navodno, nastao zbog vozila koje je parkirao kod vatrogasnog doma u Klani, a koje je policiji smetalo.

Neslužbeno doznaje Novi list da je dan nakon incidenta na mjesto događaja stigla unutarnja kontrola MUP-a i odmah počela rasvjetljavati okolnosti pod kojima je teško stradao mladi čovjek.