Policajac za vrijeme posla u službenom automobilu s prijateljem šmrkao kokain

Pixabay

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo izvjestilo je danas javnost kako je na dvije i pol godine zatvora osuđen policajac (33) iz Policijske uprave ličko-senjske koji je prije dvije godine tijekom obavljanja službe u policijskom autu s poznanikom konzumirao kokain na području NP Plitvička jezera.

Na službenim stranicama DORH-a stoji kako je “Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu zaprimilo 27. srpnja 2023., osuđujuću presudu protiv hrvatskog državljanina (1990.) kojom je okrivljenik proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela omogućavanja trošenja droga iz članka 191. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona. Sud je okrivljenom 33-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci”, ističe DORH.

Osuđenog policajca se optužnicom tereti da je 21. prosinca 2021., na širem području Plitvičkih jezera tijekom obavljanja službe, u policijskom vozilu omogućio konzumiranje droge drugoj osobi.

DORH je također objavio kako je u službeno policijsko vozilo, prema prethodnom dogovoru, policajac primio drugu osobu kojoj je ponudio konzumiranje droge kokain na način da je u vozilu već imao pripremljenu drogu koju su potom zajedno naizmjence konzumirali.