Policajac pokrao policajca, pa mu u kući našli ilegalno oružje

Policijski službenik sisačko-moslavačke PU, kazneno je prijavljen za krađu, nedopušteno  posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, odmah je udaljen s posla i predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je u srijedu.

 Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni policajac u ponedjeljak, 4. studenoga, u jednoj policijskoj postaji na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, otuđio mobitel u vlasništvu drugog policijskog službenika.

 Temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga doma i osobnih automobila osumnjičenog i osim predmeta bitnih za kriminalističko istraživanje, pronađena je i određena količina oružja i dijelova oružja koje je nedopušteno  držao.

 Po dovršetku kriminalističke istrage osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu zbog krađe i nedopuštenog posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

 Također odlukom načelnika PU osumnjičeni policajac je odmah udaljen iz službe i protiv njega bit će pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

 Iz policije ne navode u kojoj policijskoj postaji je radio suspendirani policajac.