Pola milijuna kuna za angažman gostujućih liječnika u dubrovačkoj bolnici

Izvor: dubrovackidnevnik.net.hr

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su u petak u Dubrovniku pola milijuna kuna vrijedan Ugovor o sufinanciranju angažmana gostujućih liječnika u dubrovačkoj bolnici.

U nedostatku medicinskog kadra angažman gostujućih liječnika je iznimno važan za dubrovačku bolnicu, posebice za organizaciju dežurne službe, a kako bi se stanovništvu županije osigurala dostupnost liječničkih usluga, ističu iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Dubrovačko-neretvanska županije u 2020. godini je kroz razne projekte i poticaje u dubrovačku bolnicu već uložila preko 27,5 milijuna kuna, od čega 1,5 milijuna kuna za zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva, plaće za prekovremeni rad, te osiguranje potrebnih medicinskih uređaja.

U lipnju 2020. potpisani su ugovori o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kojim je Općoj bolnici Dubrovnik dodijeljeno 480 tisuća kuna u svrhu sufinanciranja stanarina za zdravstvene radnike bolnice.

Također, sredstvima Županije nabavljeni su najsuvremeniji medicinski uređaji i to ultrazvučni uređaj za radiologiju opće namjene te moderni digitalni rendgenski uređaj u vrijednosti 2,5 milijuna kuna.

Uz to, za  tekuće i investicijsko održavanije i investicijsko ulaganje kroz decentralizirana sredstva do kraja godine bit će isplaćeno 8,2 milijuna kuna.