Pokrenut novi portal – ekumena.org

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Novi portal, ekumena.org, pokrenut je na Novu godinu i Međunarodni dan mira, a kako je pojasnio glavni urednik Drago Pilsel, na portalu će izvještavati o svjetskim, regionalnim i lokalnim ekumenskim zbivanjima i događajima iz kršćanskog gledišta.

“Portal želi postati eho i mirotvornih nastojanja pape Franje”, poručio je Pilsel.

Riječ je o nestranačkom i neovisnom medijskom i društvenom projektu “koji prepoznaje ekumenski pokret kao nesumnjiv znak i imperativ vremena”.

“Naša vizija je da budemo promicatelji, posrednici i poticatelji niza programskih aktivnosti i djelovanja iz ekumenske perspektive, da podržavamo dobru komunikaciju i suradnju među kršćanskim crkvama, zajednicama i pojedincima, ulazimo u dijalog s pojedincima i zajednicama drugih duhovnosti i svjetonazora”, istaknuo je Pilsel na portalu ekumena.org.

Također, dodao je, naša je zadaća graditi mostove suradnje i poticati zajedničke društvene inicijative vjerujućih i nevjerujućih, odnosno jačati svijest o općem humanističkom poslanju za budućnost čovjeka i svijeta.

Uredničko vijeće čine: glavni i odgovorni urednik Drago Pilsel, zamjenica glavnog urednika Jadranka Brnčić, pomoćnik glavnog urednika Entoni Šeperić i izvršna urednica Claudia Keller-Pilsel.

Čitateljicama i čitateljima portala ekumena.org ponudit će, kažu, blagovremene i točne vijesti te teološki i kritički utemeljene osvrte, komentare i druge oblike članaka.