Pokradeno osiguranje koje brine o sigurnosti predsjedničine obitelji

foto HINA/ Milan ŠABIĆ

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) potvrdilo je kako je pokradeno osiguranje koje se brine o sigurnosti članova obitelji predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, te da je izrečena disciplinska mjera koja odgovara “težini počinjene povrede”, izvijestili su u petak u središnjim informativnim emisijama HRT i Nova TV. 

 “Obavještavamo Vas da je provalom u službeno vozilo od strane nepoznatog počinitelja otuđen dio opreme povjeren policijskim službenicima za rad. Provala u vozilo je izvršena u razdoblju u kojem je zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka vozilo kratkotrajno ostalo bez nadzora.

Proveden je postupak za utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za povredu službene dužnosti, te je izrečena disciplinska mjera koja odgovara težini počinjene povrede”, priopćeno je iz MUP-a, a prenosi Nova TV. 

 Podsjetili su i kako nadležni Disciplinski sud još uvijek nije donio odluku o kazni u slučaju suspendiranih policijskih službenika koji su, zbog prijetnji, čuvali bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana. Nedavno su suspendirani policajci koji su čuvali Cvitana jer su im ukradeni pištolji, osobni dokumenti i značka jednog od policajaca kada su otišli u trgovinu. Oni još uvijek čekaju odluku nadležnog Disciplinskog suda.