Pojačan promet prema moru, čekanja na granici

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve skupine vozila, a zbog povremeno jakih bočnih udara vjetra na vijaduktu Božići brzina vožnje ograničena je na 80 km/h.

Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Zbog gustog prometa na državnoj cesti DC76 Baško Polje – Zagvozd, zbog plaćanja tunela Sveti Ilija, na naplati Biokovo kolona u oba smjera duga je oko 1 km.

Zbog gustog prometa vozi se sporije i u koloni na ulazu na autocestu A1 u Lučkom i na izlazu, gdje je kolona oko 3 km; na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, gdje je kolona, koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, duga oko 2 km, te ispred tunela Učka, u smjeru Rijeke, gdje je kolona oko 1 km.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa…), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković, Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…) i Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja.

Tv Loki