Pohvalno: Ovaj je Grad povećao naknade za bebe

Pixabay

Odlukom Gradskog vijeća Grada Novske prihvaćena je ranije najavljivana mjera nove gradske uprave – povećanje potpora roditeljima novorođene djece.

Tako je za prvorođeno dijete iznos povećan na 2.500 kuna, a za drugo dijete u obitelji dodjeljivati će se pet tisuća kuna, dok će obitelji za treće i svako naredno dijete dobivati deset tisuća kuna.

Za realizaciju ovog programa u proračunu Grada Novske za 2017. godinu osigurano je 600 tisuća  kuna.

Zadnjih godina došlo je do znatnog smanjenja novorođene djece. Prošle godine rodila su se 124 djeteta, za razliku od 2013. godine kada je bilo 228 rođenih beba.

Promovirajući novi Program potpore roditeljima iz mjere ‘Kolica za Novljanskog klinca’, gradonačelnik Marin Piletić, istaknuo je kako ovim većim iznosima za novorođenu djecu Grad Novska,  nagrađuju obitelji novorođenčadi.

‘To je nagrada za obitelji koje su se odvažile na stvaranje mnogo brojnije obitelji, koje su se odvažile ne samo za prvo, nego i za drugo, treće i svako slijedeće dijete’, objašnjava gradonačelnik, dodajući da će iznos nove naknade dobiti roditelji djece koja su rođena prije usvojenih izmjena, odnosno sve obitelji rođenih beba od 1. siječnja ove godine. Uskoro se očekuje i gradnja novog dječjeg vrtića.