Pohvalno – Načelnik Zlatko Fumić: U narednih nekoliko mjeseci nam stiže 8 milijuna kuna iz EU fondova

U Brinju je u danas održana svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu proslave Dana općine i blagdana Velike Gospe. Među brojnim uzvanicima koji su uveličali svečanu sjednicu bio je i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović sa suradnicima, general Mladen Markač, saborski zastupnici Marijan Kustić i Tomislav Klarić, gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina, državni tajnik Darko Nekić, načelnici brojnih općina, te predstavnici policije, vatrogasaca i mnogi drugi.

Ističući neke od realiziranih projekata, načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić je najavio daljnje korake u razvitku ove općine.

Bili smo zakupljeni izradom projektne dokumentacije i ishođenjem građevinskih dozvola, tako da danas imamo osam projekata koje smo prijavili na EU fondove. To su opremanje i rekonstrukcija  DVD-a Brinje, investicija od 4 milijuna kuna, rekonstrukcija i opremanje stare zgrade općine u vrijednosti od 3 milijuna kuna, rekonstrukcija centralnog groblja u Brinju u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna, gradnja i opremanje dva igrališta preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU projekata, investicija u visini od 500 tisuća kuna. Također smo prijavili nabavku traktora za čišćenje i održavanje cesta koji nam je odobren u iznosu od 100 tisuća kuna. Energetska obnova vrtića Tratinčica u iznosu od 300 tisuća kuna iz EU fondova. 

Izgradnja vodovoda Križ Kamenica-Vodoteč s odvojkom za Brinjsku Kamenicu, investicija vrijedna 4 milijuna kuna, kao i izgradnja reciklažnog dvorišta u iznosu od 4 milijuna kuna, kazao je Fumić te dodao da za dva posljednje spomenuta projekta ima pozitivne odgovore iz Europe što znači da će u narednih nekoliko mjeseci u općinu Brinje stići 8 milijuna kuna europskih novaca, dok je izvorni proračun ove općine 6 milijuna kuna.

U prošloj godini se u općini Brinje uz sve spomenuto radilo i na asfaltiranju lokalnih i županijskih cesta. Rekonstruirana je javna rasvjeta, a u zadnjih četiri godine je broj rasvjetnih tijela poduplan. Obnovljena je i crkva sv. Nediljice i crkva sv. Roka u Letincu. Preko Ministarstva kulture obnavlja se crkva sv. Vida i sv. Fabijana, kao i stari grad Sokolac, te mnogi drudi objekti. Među prioritetima Fumić je istaknuo izradu projektne dokumentacije za tržnicu, vodovod Jelicu, zgradu Vodovoda, projekt zapošljavanja žena te besplatne udžbenike za prvoškolce, prenosi Lika online.