Pogledajte !!!! Ovo je Hrvat iz Vinkovaca, preukli su ga lokalni Srbi! Policija i političari šute!

Ivan Andrijanić/Izvor: vinkulja.hr

Groznu priču za vikend je objavio vinkovački portal Vinkulja.hr Ivana Andrijanića, 28-godišnje Vinkovčanina, preukli su Srbi iz Srijemskih Laza, a kad se pogledaju fotografije pravo je čudo da je ostao živ. Povod za masakr bila je želja da čuje Škorinu pjesmu. U PU vukovarsko-srijemskoj kažu da za događaj nisu čuli iako je prošlo već tjedan dana.

Višestruki prijelomi lubanje i kosti lica, prijelom dna očne šupljine, prijelom jagodične kosti i kosti gornje čeljusti, prijelom nosne kosti, prijelom lubanje i kosti lica nespecificiranog dijela, ozljede su koje je u noći sa subote na nedjelju 20. na 21. studenoga u završnici slavlja rođenja rođakovog sina u lovačkom domu u Starim Jankovcima zadobio 28-godišnji Vinkovčanin Ivan Andrijanić, piše o slučaju Jutarnji list koji je i objavio seriju fotografija pretučenog Andrijanića. Neke su uznemirujuće da ih je teško gledati.

Pretukli su ga, kaže, Srbi iz Srijemskih Laza koji su skupa s njima bili na toj fešti koja je lako mogla završiti i kobno po njegov život.

Trebala je to biti fešta, a umalo je završilo s karminama! Ivan Andrijanić (28) proslavljao je rođenje rođakova sina prošloga vikenda u Starim Jankovcima, u ondašnjem lovačkom domu, u noći na nedjelju, 21. studenog. Bilo je veselo, baš kako i priliči. No, veselica se u nedjelju oko dva ujutro pretvorila u horror. Kako, zašto?

– Na zabavi nas je bilo tridesetak. U društvu su se osim nas, Vinkovčana i Novoselaca, našli i dečki srpske nacionalnosti iz Srijemskih Laza, mjesta u kojem živi rođak koji je slavio rođenje djeteta, ispričao je Ivan, inače sin umirovljenog hrvatskog branitelja, za lokalni portal Vikulja.

I što je krenulo po zlu?

– Oko dva iza ponoći društvo se polako razišlo, ostalo nas je desetak, većinom momci iz Srijemskih Laza. Puštali smo glazbu preko Youtubea, netko me upitao imam li kakvu glazbenu želju. Zaželio sam čuti neku Škorinu pjesmu.

Umjesto Škore, uslijedile su – batine! Ivan prepričava:

– Upitali su me sarkastično hoću li možda da mi puste Thompsona, na što sam, osjećajući napetost, odgovorio kako nema potrebe, da možemo i dalje slušati cajke koje su tijekom večeri uglavnom bile na repertoaru.

No, moja želja njima je očito bila povod da me napadnu i tada sam osjetio jak udarac u glavu koji me srušio na pod.

Vidio sam dečka iz Srijemskih Laza koji me prvi udario, a onda i još dvojicu koji su me počeli cipelariti na podu. Nakon toga sam se pokušavao zaštititi od udaraca, a imam osjećaj da su me svi tukli, neki su mi doslovno skakali po glavi, sve dok se nije umiješao suprug od moje sestrične koji me zaštitio svojim tijelom, pri čemu je i sam dobio nekoliko udaraca – priča Ivan sedam dana nakon događaja u kojem je mogao izgubiti i život s obzirom na ozljede koje je zadobio.

On i suprug njegove sestrične uspjeli su nekako pobjeći iz sale, a u tom trenutku je automobilom naišao brat rođaka koji je slavio rođenje djeteta i odvezao ih u Opću županijsku bolnicu Vinkovci.

Ondje su Ivanu utvrđene teške tjelesne ozljede zbog kojih je prebačen u KBC Osijek, gdje je 24.11. podvrgnut operaciji koja je trajala gotovo tri sata. Iz bolnice je na kućnu njegu otpušten u petak 26.11.

U PU vukovarsko-srijemskoj kažu da još uvijek nisu zaprimili službenu prijavu za događaj ovakvog tipa i s ovim posljedicama.

– Što se tiče događaja u Starim Jankovcima imamo prijavljeno narušavanje javnog reda i mira te informaciju da su dvije osobe nakon toga zatražile liječničku pomoć. Službenu prijavu za teški fizički napad, kao ni prijavu iz bolnice još nismo zaprimili, ali kada nam to dođe pokrenut će se kriminalističko istraživanje svih okolnosti tog događaja – rekao je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, objavioje Jutarnji list.

Dnevnik.hr je pak objavio nešto drugačiju informaciju:

“Policijska uprava vukovarsko-srijemska je 21. studenog 2021. godine zaprimila dojavu od Opće županijske bolnice Vinkovci da su dvije osobe u toj bolnici zatražile medicinsku pomoć i da su ozlijeđeni u tučnjavi u Jankovcima. Policija je odmah poduzela izvide te prikupljamo podatke o tom događaju, a nakon što utvrdimo sve okolnosti podnijeti ćemo izvješće”, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

U svakom slučaju trebalo im je čak sedam dana da izvjeste javnost, a i to su učinili tek na pitaje novinara.

D.Prša/Maxportal