Pogledajte najbolje fotke sa veličanstvenog dočeka Vatrenih

Hrvatski nogometni reprezentativci, predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem i kapetanom reprezentacije Lukom Modrićem, koji su na zagrebački Trg bana Jelačića, gdje je za njih organiziran svečani doček, stigli u ponedjeljak nešto prije 21 sat, zahvalili su na veličanstvenom dočeku nakon osvajanja srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu, pozdravljeni ekstatičnim skandiranjem navijača iz cijele Hrvatske.

Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ostvarila povijesni uspjeh, do središnjeg je zagrebačkog trga, gdje je za njih organiziran spektakularni doček, putovala 5,5 sati nakon slijetanja u zračnu luku, cijelim putem pozdravljana od mnoštva oduševljenih građana.

Potpuno ispunjeni Trg “eksplodirao” je kada su se kroz dim baklji pojavili svjetski nogometni viceprvaci. Glasnim navijanjem, pjevanjem i uz euforičan i gromoglasan pljesak i povike navijači su pozdravili nove heroje nacije, dok su na pozornici Zaprešić Boysi atmosferu doveli do usijanja s navijačkim himnama “Igraj moja Hrvatska” i “Srce Vatreno”.

Nogometni svjetski viceprvaci navijačima su poručili da su oni svojim navijanjem “svjetski prvaci” te im zahvalili na dolasku. Kapetan reprezentacije Luka Modrić rekao je da su igrači ostvarili svoj san te se zahvalio navijačima i poveo pjesmu “Zovi samo zovi”.

Trener reprezentacije Zlatko Dalić, “najavljen” je bacanjem u zrak iz ruku igrača, a navijačima je poručio: “Nemam riječi da vam kažem što ste danas uradili. U Rusiji smo igrali za vas, za cijelu Hrvatsku, sve Hrvate u BiH, dijaspori, za naše branitelje”.

“Nismo prvaci, ali smo viceprvaci, ali vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe. Mi smo dali sve od sebe, i vi ste dali sve od sebe. Iznad svih Hrvatska!”, poručio je na kraju Dalić.

Na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 110.000 navijača, a u užem centru grada njih oko 250.000, te uz još 200.000 navijača koji su, prema procjeni policije, članove reprezentacije pozdravljali na trasi od zračne luke do Trga, Vatrene je u Zagrebu dočekalo pola milijuna ljudi.

Navijači iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva, koji su željeli pozdraviti hrvatske nogometaše, u hrvatskim dresovima, šalovima i kapama, s transparentima, hrvatskim zastavama i grbovima, počeli su se okupljati na glavnom zagrebačkom trgu u ponedjeljak od ranih jutarnjih sati. Veliki broj njih dočekao je Vatrene u Zračnoj luci Franjo Tuđman, u koju su reprezentativci sletjeli u 15,22 sata, te odmah s navijačima počeli slaviti, pjevajući navijačke pjesme.

Prilikom ulaska zrakoplova Croatia Airlinesa u hrvatski zračni prostor, dobrodošlicu su Vatrenima prvi poželjeli piloti MIG-ova, a zahvalu na iskazanom zajedništvu uputila im je i Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Svoj doprinos slavlju u središtu Zagreba svojim je preletom dala i akrobatska skupina “Krila Oluje”.

Na dočeku nogometnih reprezentativaca bili su i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednika Sabora koji u slavlje pratili u kavani Johann Franck na Trgu bana Jelačića. (Hina/FaH)

Zagreb, 16.07.2018 – Doèek hrvatske nogometne reprezentacije na križanju Frankopanske i Ilice u Zagrebu.
foto HINA/ Ante GUDELJ/ ik
Zagreb, 16.07.2018 – Doèek hrvatske nogometne reprezentacije na križanju Frankopanske i Ilice u Zagrebu. foto HINA/ Ante GUDELJ/ ik
Zagreb, 16.07.2018 – Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je osvajanjem drugoga mjesta ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, stigla je u ponedjeljak nešto prije 21 sat u otvorenom autobusu s prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratiæima na Trg bana Josipa Jelaèiæa, gdje je za Vatrene organiziran spektakularan doèek koji je nadmašio sve dosadašnje doèeke sportskih junaka u Hrvatskoj.
foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ik
Zagreb, 16.07.2018 – Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je osvajanjem drugoga mjesta ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, stigla je u ponedjeljak nešto prije 21 sat u otvorenom autobusu s prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima na Trg bana Josipa Jelačića, gdje je za Vatrene organiziran spektakularan doček koji je nadmašio sve dosadašnje dočeke sportskih junaka u Hrvatskoj. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es
Zagreb, 16.07.2018 – Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je osvajanjem drugoga mjesta ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, stigla je u ponedjeljak nešto prije 21 sat u otvorenom autobusu s prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratiæima na Trg bana Josipa Jelaèiæa, gdje je za Vatrene organiziran spektakularan doèek koji je nadmašio sve dosadašnje doèeke sportskih junaka u Hrvatskoj. foto HINA/ Zvonimir KUHTIÆ/ zk
Zagreb, 16.7.2018.- Navijaèi hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelaèiæa èekaju dolazak “Vatrenih” osvajaèe srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ik
Zagreb, 16.7.2018.- Navijaèi hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelaèiæa èekaju dolazak “Vatrenih” osvajaèe srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Na slici Krila oluje.
foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ik
Zagreb, 16.7.2018.- Zrakoplov Croatia Airlinesa sa svjetskim nogometnim doprvacima sletio je u ponedjeljak u 14.50 u zagrebaèku Zraènu luku Franjo Tuðman. Nakon slijetanja reprezentativci su se ukrcali u otvoreni autobus kojim æe doæi do Trga bana Jelaèiæa. foto HINA/ Denis CERIÆ/ ik
Zagreb, 16.7.2018.- Zrakoplov Croatia Airlinesa sa svjetskim nogometnim doprvacima sletio je u ponedjeljak u 14.50 u zagrebaèku Zraènu luku Franjo Tuðman. Nakon slijetanja reprezentativci su se ukrcali u otvoreni autobus kojim æe doæi do Trga bana Jelaèiæa.
foto HINA/ Denis CERIÆ/ dc
Zagreb, 16.7.2018.- Navijaèi hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelaèiæa èekaju dolazak “Vatrenih” osvajaèe srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.
foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ua
Zagreb, 16.7.2018.- Zrakoplov Croatia Airlinesa sa svjetskim nogometnim doprvacima sletio je u ponedjeljak u 14.50 u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman. Nakon slijetanja reprezentativci su se ukrcali u otvoreni autobus kojim će doći do Trga bana Jelačića. Na slici Zlatko Dalić, Luka Modrić i Davor Šuker. foto HINA/ Dario GRZELJ/ ua
Zagreb, 16.7.2018.- Zrakoplov Croatia Airlinesa sa svjetskim nogometnim doprvacima sletio je u ponedjeljak u 14.50 u zagrebaèku Zraènu luku Franjo Tuðman. Zrakoplov hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika – Airbusa 319, na kojem je s obje strane trupa pisalo “Bravo vatreni”, do mjesta zaustavljanja prošao je ispod luka kojeg su napravili vodeni topovi iz vatrogasnih vozila, a reprezentativce je doèekao crveni tepih i zagrebaèke mažoretkinje.
foto HINA/ Dario GRZELJ/ ua
Zagreb, 16.7.2018.- Srebrne Vatrene, koji su se u ponedjeljak poslijepodne vratili iz Moskve, doèekali su zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) s avionima MIG-21.
foto HINA/ Dario GRZELJ/ ua
Hina
foto HINA/ Daniel KASAP
Hina
Zagreb, 16.7.2018.- Navijaèi hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelaèiæa èekaju dolazak “Vatrenih” osvajaèe srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.
foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ua