Podružnica HKS-a i HS-a u X. izbornoj jedinici jednoglasno raspuštena

Dubrovačko-neretvanska podružnica Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverenista u X. izbornoj jedinici jednoglasno je raspuštena, a Dražana Martinović Mamić dala je ostavku na mjesto predsjednice HKS Dubrovnik, priopćeno je u ponedjeljak iz te podružnice.

Martinović Mamić zatražila je i ispis iz članstva stranke, a razlog svemu tome su planirani neprihvatljivi i po stranku štetni aranžmani u X. izbornoj jedinici, stoji u priopćenju.

Dogovor da umjesto Ruže Tomašić u Sabor ide Marko Milanović Litre

Odlukom središnjice HKS-a koju joj je, kaže, potvrdio predsjednik te stranke Marijan Pavliček i dopredsjednica Ruža Tomašić, dogovoreno je da će, ukoliko bude izabrana, u Sabor umjesto Tomašić kao nositeljice liste za parlamentarne izbore u X. izbornoj jedinici ići Marko Milanović Litre.

“O tome su odlučili samo ona i Pavliček u ime HKS u dogovoru sa Hrvojem Zekanovićem kao predsjednikom Hrvatskih suverenista (HS) u ime HS, po njihovom dogovoru sa čelnikom Domovinskog pokreta Miroslavom Škorom”, navodi Martinović Mamić.

“Takav način odabira kandidata za liste nije demokratski, doživljavamo ga kao ponižavajući, a nije niti u skladu sa Statutom stranke”, kaže. Iako je takav dogovor zakonski moguć, nije, poručuje, moralan i prihvatljiv članovima podružnice.

Tomašić neće ići u Sabor jer ide u mirovinu od 30. lipnja 2021.

Martinović Mamić smatra da će takvim postupkom po drugi put u kratkom vremenu biti prevareni birači koji glasujući za Ružu Tomašić zapravo glasuju za drugu osobu, s obzirom da je Tomašić već odlučila kako će ju u Europskom parlamentu nakon odlaska u mirovinu od 30. lipnja 2021. mijenjati predsjednik HRAST-a Ladislav Iličić.

Nekorektnim smatra da netko iz druge izborne jedinice, konkretno iz Zagreba, ide na listu njihove X. izborne jedinice.

Tvrdi da joj je Tomašić u telefonskom razgovoru rekla da ne vidi ništa sporno u tome da umjesto nje u Sabor ide Milanović Litre jer “i drugi tako rade pa ako mogu oni zašto ne bi i mi”.

“Stranka je uništena kao i njena reputacija, a izgleda kako je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro uspio uništiti HS”, ustvrdila je Martinović Mamić.

Jednoglasna odluka o raspuštanju podružnice HKS GO Dubrovnik donesena je na sjednici tog tijela 7. lipnja.