Podoban ili stručan ? Macan objasnio zašto je prihvatio biti Plenkovićev savjetnik

HRT

Krešimir Macan vodio je predizborne kampanje za više hrvatskih političara, i evo sada uspio je postati i posebni savjetnik Vlade za strateško komuniciranje. Pokušao je objasniti zašto je prihvatio ponudu Andreja Plenkovića da postane posebni savjetnik Vlade za strateško komuniciranje, procjenite da li je u tome uspio…

“Došlo je vrijeme da Hrvatska izađe iz tranzicije, za to su potrebne reforme, reforme koje se ne objasne i ne uključuju građane nisu moguće, a godina 2018. je godina reformi”, rekao je Macan za Novi list.

“Naravno, ne može jedan premijer i jedan njegov savjetnik sve promijeniti sam, promjene su stvar svakog od nas. Uz dužno poštovanje svima, najlakše je otići, ali mi koji smo ostali moramo pokušati mijenjati Hrvatsku. Kao što glasi znamenita rečenica iz filma Što je muškarac bez brkova,’tute je Domovina’. Odlučio sam ostati i pokušati napraviti posao, izabrao sam boriti se. Tko nam se u tome pridruži, dobrodošao je, svi smo u tome”, rekao je Macan, koji posao preuzima od 1. siječnja.

Macan nije u stalnom radnom odnosu, već po nalogu premijera obavlja poslove kada priroda posla to zahtijeva. Imenovan je sukladno odredbama Zakona o Vladi, odnosno članka 23. Sukladno odredbi istoga članka, stavka 5, Zakona o Vladi, Macanu je određena naknada za rad u iznosu od devet tisuća kuna neto mjesečno, navodi se u priopćenju Vlade.

Kako je poznato, Krešimir Macan je osnivač i generalni direktor PR agencije Manjgura specijalizirane za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije. Tijekom karijere, uz ostalo, 1990-ih, u vrijeme Domovinskog rata, radio je u tadašnjem Ministarstvu informiranja, bio je i savjetnik u Vladi premijera Ivice Račana te glasnogovornik HRT-a, a vodio je i predizborne kampanje za više hrvatskih političara. Rođen je 15. veljače 1970. godine u Dubrovniku.