Podignuta optužnica protiv medicinske sestre koja je okrala pacijente

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je u ponedjeljak optužnicu protiv medicinske sestre Dubravke L. (45) zbog krađe novčanika četvero pacijenata KB Dubrava.

Tužiteljstvo, koje je priopćilo samo dob okrivljenice, medicinsku sestru tereti da je od 15. studenog 2020. do 19. veljače 2021. od četvero pacijenata koji su se liječili u KB Dubrava uzela novčanike s karticama i novcem te druge vrijedne predmete, ukupne vrijednosti 19.000 kuna.

Policija je ranije prijavila i Mariju K. (51) osumnjičenu da je kao bolničarka KB Dubrava od 14. studenog 2020. pa sve do 15. siječnja od pacijenta uzela novčanike u kojem su bile bankovne kartice s kojima je u više navrata na bankomatima podignula preko 10.300 kuna.

Mariju K. se tereti za pet kaznenih djela računalne prijevare, odnosno podizanje gotovine tuđim bankomat karticama, od kojih su dva ostala u pokušaju jer su joj transakcije s karticama odbijene.

Mediji su pisali da je Marija K. pomoću ukradene kartice, između ostalog, kupila par čizama u Sesvetama te da je krađu uočio sin u međuvremenu preminulog pacijenta koji je slučaj prijavio policiji.