Podaci županijskih stožera civilne zaštite

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 6 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Vukovara, 1 iz Soljana  i  1 s boravištem u drugoj županiji). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 748,  od kojih su  626 osoba izliječene, a ukupno je 16 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 8 osoba hospitalizirano.

U protekla 24 sata testirane su 44 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 10428. U samoizolaciji nalazi se 343 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 4 radnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 12 radnika (4 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je da na području županije nema novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Dvije osobe su proglašene zdravima, a u ovom trenutku na području županije je 14 aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 200 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 66 osoba.

Požeško-slavonska županija

U Požesko-slavonskoj županiji nema novooboljelih osoba. Trenutno je aktivno 139 slučajeva zaraze korona virusom, 130 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 9 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 678 osoba, a ukupno je testirano 8142 osobe.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 49 uzoraka briseva i svi su negativni. Izliječene su 2 osobe.

Trenutno je 25 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, a u samoizolaciji nalazi se 94 osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.