Počinje nova sezona ABA lige

PR

Košarkaši Cibone u nedjelju, 1.listopada započinju novu sezonu ABA lige. U prvom kolu očekuje ih gostovanje u Sremskoj Mitrovici kod Mega Bemax. Utakmica je na rasporedu u 19 sati uz izravan prijenos na Arena Sportu.

Vukovi su među prvima započeli pripreme za novu sezonu. Prvi strateg Cibosa, Slobodan Subotićzadovoljan je radom svoje momčadi koja spremna čeka prvog protivnika:

“Očekuje nas prva utakmica u ABA ligi i moramo biti spremni. Dobro smo trenirali ovaj tjedan. Priključio nam se i Žorić tako da u punom sastavu idemo u Sremsku Mitrovicu. Imamo respekt prema svakom protivniku. Dobra su momčad što su i pokazali svojim dosadašnjim igrama. Bit će izuzetno teško, ali ne predajemo se. Idemo napraviti što bolji rezultat.”

Josip Bilinovac, novi član brloga, analizirao je protivnika i otkrio na što moraju posebno obratiti pozornost: “Dosta mlada momčad s dobrim igračima. Igraju brzo i trče u leđa. Moramo posvetiti puno pozornosti na obranu. Dosta ovise o igri mladog Rebića i Ennisa pa ćemo morati na bekovskim pozicijama stvarati pritisak na njima. Trebamo nametnuti svoj ritam i ne dozvoliti neku ‘run and gun’ igru. Sad kada nam se priključio Žorić, nadam se da ćemo smanjiti probleme u skokovima te da ćemo zatvoriti njihov napadački skok.”