Počinje 5. festival elektroničke glazbe Ultra

Glavni zadatak je sigurnost oko 35 tisuća posjetitelja koliko će ih u tri dana doći u Split, a zatim glazbeni doživljaj nastaviti na Braču, Hvaru i Visu – istaknuto je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Bit će uvedena posebna regulacija prometa, a svaki će posjetitelj na ulazu morati proći dva sigurnosna prstena. Građani se mole za razumijevanje i suradnju kako bi ovaj međunarodni događaj prošao bez problema.

Glavni zadatak je sigurnost posjetitelja 

Najveći festival elektroničke glazbe u Hrvatskoj Ultra Europe održat će se na Poljudu u Splitu od 14. do 16. Srpnja. Od svog premijernog izdanja 2013. godine, festival Ultra Europe svake godine posjeti tisuće strastvenih ljubitelja glazbe iz cijelog svijeta, a zahvaljujući festivalu splitski se Poljud proteklih godina pozicionirao kao jedna od vodećih festivalskih destinacija u Europi.

Prvog dana slavljeničkog izdanja festivala na glavnoj pozornici očekuju nas nastupi nizozemskih zvijezda Tiësta, Fedde Le Granda i DJ dua W&W, a tu su i mega popularni Axwell / Ingrosso te pojačanje iz Francuske DJ Snake. Drugi dan predvode miljenici hrvatske publike Armin van BuurenDavid Guetta i Steve Aoki kojima će se pridružiti i posljednji član bivšeg trojca Swedish House Mafia Steve Angello. Priliku da zatvore splitski dio festivala pripala je nizozemcima Afrojacku, Hardwellu, Martinu Garrixu i Nicky Romeru.

Za vrhunski techno, minimal i underground party na Resistance Stageu pobrinut će se Dubfire, Nicole Moudaber, Adam Beyer, Tijana T, Elio Riso i DJ Jock koji nastupaju u petak. Subota je rezervirana za legende Carl Coxa, Marca Carolu, Josepha Capriatia, Jon Rundella te domaćeg predstavnika DJ PeruFullhousea. Za nedjelju se spremaju takozvani B2B nastupi, a na popisu izvođača našli su se Sasha, John Digweed, The Martinez Brothers, Nic Fanciulli, Eats Everything, Anna, Wehbba te brojni drugi.

Arcadia Stage ili takozvani Afterburner također sprema prave plesne poslastice. Heat Beat, Ben Gold, Marlo, Orjan Nilsen te Ander Rayel otvaraju ovu atraktivnu pozornicu dok je subota rezervirana za Juliana JordanaJewelz&Sparks, Jay Hardwaya te Sick Individualse. Afterburner između ostalih zatvaraju i D-Wayne, D.O.D., Retrohandzi te Kiida.

Na već impozantnu listu izvođača koji ovo ljeto stižu u Split i na Hvar upisali su se i Raiden, Justin OH, Mykris, DJ Nano, Junior, Rory Lynam, Roman NicolaiDave Caffrey, Joe2Shine, Markehese, Avadox, Gromo, Rory, Plastic Funk samo su neki od UMF izvođača na čijem su se popisu našle i domaće snage elektoničke scene. U Split stiže energični hrvatsko-slovenski dvojac Vanillaz, legenda hrvatske dance scene DJ Max te najnovije osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni Lorenzo.