Počeo je proces katarze, za neke bolan, za mnoge ljekovit

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja se s govornice u Hrvatskom Saboru osvrnuo na situaciju u Agrokoru i istražnom povjerenstvu o Agrokoru.

“Evo svjedočimo svi posljednjih dana i stankama u Saboru na temu Agrokora, a odmotavanje klupka je potaknuo kaznenom prijavom bivši predsjednik Sabora Božo Petrov. Čekamo izvješće i hoće li ono pokazati odgovornost Todorića, ali nas zanima, i ne slažem se tu s kolegicom Mrak Taritaš da se trebamo baviti samo 2017. godinom, trebamo se baviti i s onim što je bilo prije.

Treba vidjeti tko mu je ovo omogućio, stvaranje ovakvog koncerna. Ako se osnuje istražno povjerenstvo nismo ni tužitelji ni istražitelji ali treba vidjeti koje su institucije činjenjem ili nečinjenjem dovele do ove situacije, prvenstveno HANFA i HNB. Most će na tome inzistirirati, imamo kaznene prijave, uputili smo zakon o reviziji poslovanja HNB-a, podsjetio bih vas da smo donijeli Zakon o arhivima i ono o čemu govorimo se tamo nalazi.

Pokrenuli smo proces katarze koji je nužan kako nam mladi ne bi odlazili ih Hrvatske. Proces će za neke biti bolan ali će za većinu hrvatskog društva biti ljekovit. Moramo vratiti povjerenje a to ćemo napraviti kada utvrdimo tko je zakazao, a političari su zakazali.

Želimo punu istinu o Agrokoru, zatvaranje Todorića neće biti rješenje hrvatskih problema, ne smijemo dozvoliti da se ovakvo nešto ponovi, to je zadatak nas zastupnika i na tome će Most inzistirati. Ovo sve je mučno ali je temelj za novo transparentnije društvo gdje će svi biti jednaki i u kojem neće biti ortačkog kapitalizma”, rekao je Nikola Grmoja.