Počelo je: Vozač kažnjen s 24.000 kn i oduzimanjem dozvole

Počele su se primjenjivati nove, strože odredbe zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prva je to učinila koprivnička policija koja je u utorak provela zakonske odredbe nad tri vozača, inače ‘ponavljača’ prekršaja, koji su za vikend na svojoj koži osjetila drastične kazne.

Kako se doznaje u policiji, u subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda doveden 20-godišnji vozač koji je u petak na cesti Koprivnica – Peteranec upravljao prije položenog vozačkog ispita neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,23 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Na Prekršajni odjel Općinskog suda isti je dan doveden je 50-godišnji vozač koji je u 0.10 sati u Koprivnici u Bilogorskoj ulici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,69 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca.

Na Prekršajni odjel u nedjelju je doveden 21-godišnji vozač koji je u subotu u 23.20 sati, u Virju upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola 2,08 promila. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.