Počela gradnja dječjeg vrtića u Češkom selu kod Petrinje vrijednosti 6,2 milijuna kn

U sklopu petrinjskog projekta unapređenja infrastrukture za predškolski i školski uzrast,uz potporu EU fondova, u petrinjskom prigradskom naselju Češko selo, u ponedjeljak je svečano otvoreno gradilište budućeg dječjeg vrtića.

Projektom, čija je ukupna vrijednost 40,5 milijuna kuna, od čega će se iz EU potpore sufinancirati 34,3 milijuna, osjetno će se rasteretiti pritisak na postojeće petrinjske dječje vrtiće, koji svojim kapacitetima ne mogu zadovoljiti potrebe grada.

Kako je rekao viši stručni suradnik za koordinaciju projekta u gradskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Dino Žilić, novim će se objektom unaprijediti kvaliteta života djece u vrtiću, ali i kvaliteta infrastrukture društvenih i pedagoških institucija u Petrinji.

Graditelj vrtića, vrijednog 6,2 milijuna kuna je Elektro centar Petek iz Ivanić Grada, a radovi bi trebali trajati pola godine.

Vrtić će u tri odgojne skupine moći primiti šezdesetak polaznika.

Radove je simbolično otvorio petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović koji je  naglasio da je Češko selo, koje je u Domovinskom ratu, za vrijeme okupacije, pretrpjelo goleme štete, zaslužilo takav suvremeni objekt.

“U naselju je sve bilo devastirano, od objekata obrazovnog i društvenog standarda, do sportskih terena i dječjih igrališta, uključujući i cjelokupnu komunalnu infrastrukturu. Projekti koje ostvarujemo, tom će, ali i drugim naseljima, pružiti kvalitetnu nadgradnju i bolji život, posebno najmlađima, pa smatram da nema bolje investicije od ulaganja u budućnost mladih”, rekao je Dumbović.