“Počasna opatijska garda” zaplivala u zagrebačkom Jarunu

Zimsko vrijeme, kada bez jakne, kape, šala i rukavica ne izlazimo, nekima je idealno za plivanje. Opatijski kukali posjetili su Zagreb i zaplivali u jezeru Jarun.

Sedam Celzijevih stupnjeva za ove kupače nije bio problem – kao što su sami rekli za HRT, voljeli bi osjetiti i niže temperature jer je sedam, osam stupnjeva standardna temperatura na kojoj se svake Nove godine kupaju u Opatiji.

U šali za sebe kažu da su počasna opatijska garda. Kupali su se u svojim tradicionalnim kupaćim kostimima, s kapicama Djeda Božićnjaka, a zaigrali su i picigin i popili šampanjac.

Došli su kako bi promovirali opatijski advent – kako kažu, najljepši advent na moru – kao i zdravlje, zdrav način života i prirodno jačanje imuniteta, te dati podršku Zagrebu u ovim teškim vremenima borbe protiv koronavirusa.

– To nam je bila duga želja u vrijeme adventa, da donesemo duh Primorja, atmosferu najljepšeg adventa uz more, i da damo ohrabrenje i podršku građanima Zagreba u ovo nesretno doba pandemije, da ne klonu duhom i da ne zaborave na tjelesnu aktivnost, gdje god i kako mogu, da jačaju svoj imunitet, rekao je Mario Sušanj iz Opatijskih kukala.

Njihov “podvig” podržao je i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić-