Pobuna na Banovini-Dumbović: “Hrvatska vlast nas želi zagaditi i zgaziti”

Danas su u Fondu za financiranje razgradnje NE Krško otvorene ponude za posao izrade dokumentacije i provedbu aktivnosti za ishođenje dozvola za gradnju Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada u nekadašnjoj vojarni Čerkezovac na Trgovinskoj gori, vrijednog 19,26 milijuna kuna (bez PDV-a).

Na ovu vijest odmah je reagirao gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović koji se od samog početka, odnosno od samog spominjanja mogućnosti gradnje takvog centra energično usprotivio toj zamisli, zagovarajući interese stanovnika Banovine a sve u cilju očuvanja ekološke svijesti i budućnosti djece tog kraja.

U razgovoru sa Dumbovićem koji je danas predao listu za Sabor, čime kreće u još jednu bitku za saborski mandat, za što ima podršku Restart koalicije, vidan je njegov krajnje razočaravajući stav prema hrvatskoj vlasti za koju kaže da ih želi zagaditi i zgaziti.

Darinko Dumbović/Izvor: Nacionalno

Hrvatska se ovdje branila, Hrvatska je ovdje stvarana, a sada nas HRVATSKA VLAST hoće zagaditi i zgaziti!

Oglušujući se na pozive i reakcije stanovništva Banovine i Sisačko-moslavačke županije, HDZ-ova Vlada i županijska vlast i dalje provode aktivnosti za izgradnju Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada u nekadašnjoj vojarni Čerkezovac na Trgovskoj gori, kaže Dumbović te dodaje:

Danas su u Fondu za financiranje razgradnje NE Krško otvorene ponude za posao izrade dokumentacije i provedbu aktivnosti za ishođenje dozvola za gradnju tog centra u Čerkezovcu, vrijednog 19,26 milijuna kuna (bez PDV-a) kao da mi ovdje na Banovini ne postojimo.

Za njih smo samo statistika i broj! Sramota! Hrvatska se ovdje branila, Hrvatska je ovdje stvarana, a sada nas HRVATSKA VLAST hoće zagaditi i zgaziti! Sramotno su iskoristili vrijeme pandemije COVID-a 19, objavili natječaj i sad pred izbore donose ovakve teške odluke, odluke kobne za ovaj narod. Već pet godina građani Sisačko-moslavačke županije zajedno sa susjedima iz Bosne i Hercegovine daju jasno do znanja da NE ŽELE i NE DOZVOLJAVAJU radioaktivni otpad na svojoj zemlji, na zemlji od koje žive, koja znači budućnost njihovoj djeci.

Buduća Vlada ove Koalicije podržat će moj projekt NE radioaktivnom otpadu na Banovini i Sisačko-moslavačkoj županiji

Dumbović kaže da je Restart koalicija prepoznala njihov program i da je stala uz njih. Na stožeru Koalicije donesena je odluka da će buduća Vlada ove Koalicije podržati moj projekt NE radioaktivnom otpadu na Banovini i Sisačko-moslavačkoj županiji i neće dozvoliti izgradnju Centra u Čerkezovcu iz gospodarskih, zdravstvenih, ali i psiholoških razloga, kaže Dumbović te dodaje:

Otpad treba zbrinuti tamo gdje je i nastao! Za narod u Sisačko-moslavačkoj županiji jedina opcija je Zelena županija i brza cesta do Siska, Petrinje i Mošćenice, koja će donijeti gospodarski razvoj, a ne smeće i zagađenje. Mi sa svojom borbom idemo do kraja, odustati nećemo, jer radioaktivni otpad gori je od bilo kojeg virusa, obilježit će nas trajno i uništiti našu budućnost – budućnost naše djece.

Zahvaljujem na podršci Davoru Bernardiću, lideru RESTART koalicije, i Davorku Vidoviću, nositelju liste VI. Izborne jedinice, kao i svim suradnicima na podršci i zajedništvu u našim nastojanjima i samo s takvim ljudima vratit ćemo dignitet hrvatskome čovjeku, kazao je Dumbović.