Pobuna ličkog HDZ-a protiv Plenkovića, Milinović podnio ostavku

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković isprovocirao je prvu veliku (službenu) unutarstranačku pobunu zbog politike kadroviranja.

Darko Milinović, ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a podnio je u srijedu navečer ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a jer je resorni ministar Tomislav Ćorić, očito uz blagoslov Plenkovića, novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a i Darka Milinovića (Antoniju Dujmović op.a.), doznaje Večernji list.

List piše da će Milinović u četvratk u podne održati izvanrednu novinsku konferenciju na kojoj će, kako doznaju u ličkom HDZ-u, zatražiti odgovor je li vrh HDZ-a podržao Ćorićev izbor ravnatelja i da li su lički HDZ-ovci za vrh HDZ-a ljudi od nepovjerenja kada treba kadrovirati, a pouzdani kada treba dobivati izbore.

Neslužbeno doznajemo da je održan i sastanak županijskog odbora HDZ Ličko senjske župnije na kojem
su ostavke dali predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a.

Isto tako, nesužbeno, govori se o ostavkama Branislava Šutića, predsjednika gradske organizacije Otočca, Petra Radoševića, prvog čovjeka HDZ-a u Gospiću, Ivana Turića Bećara, načelnika općine Perušić i mnogih drugih. Županijsku organizaciju do daljnjega trebala bi voditi Ivanka Krmpotić.

Plenković je, čini se, zaigrao rizičnu igru jer je HDZ u Gospiću na lokalnim izborima izgubio vlast, a kako ne bi izgubili i županiju kandidirao se Darko Milinović koji je pobijedio u prvom krugu. Milinović i sada, piše Večernji, ima punu podršku županijske organizacije.

Milinović se u Predsjedništvo stranke vratio prije godinu i pol dana kada je nakon bivšeg HDZ-ovca Hasanbegovića dobio najveći broj glasova.

Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije najavila je za sutra, 4. siječnja održavanje izvanredne konferencije za medije. U pozivu nije naznačena tema konferencije koja će se održati u prostorijama HDZ-a s početkom u 12 sati.