Pobjedničke organizacije već su dale potporu Plenkoviću

Komentirajući javni poziv dijela HDZ-a da se odustane od ratifikacije Istanbulske konvencije, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je da javna i unutarstranačka rasprava o tome treba biti argumentirana.

Jandroković je naglasio da su velike, pobjedničke HDZ-ove organizacije poput osječko-baranjske, dubrovačko-neretvanske i splitsko-dalmatinske dale potporu politici premijera i predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

Rasprava o ratifikaciji Istanbulske konvencije mora se voditi na argumentiran način, istaknuo je Gordan Jandroković odgovarajući na pitanja novinara u Grabrovnici, gdje je nazočio svečanoj akademiji u povodu 200. godišnjice rođenja pjesnika Petra Preradovića.

“Oko ovog pitanja vodimo javnu, ali i raspravu unutar stranke, pri čemu je najvažnije da se ide argumentima. Svatko treba objasniti što smatra da je ispravno, ali istovremeno se treba kloniti teških riječi, etiketa, pa čak i klevetanja”, rekao je Jandroković dodavši da se ovakva javna debata prvi put vodi u hrvatskom javnom prostoru.

Istaknuo je da je ta konvencija štiti žene i djecu od nasilja, da je to je primarno i da tu nema povezanosti s rodnom ideologijom. U interpretativnoj izjavi mi ćemo odbaciti bilo kakve poveznice s prihvaćanjem rodne ideologije, dodao je Jandroković.

Na pitanje što misli o prijedlogu da se o ratifikaciji glasuje po savjesti, odgovorio je da će se o tome još raspravljati unutar stranke.