Po skliskom kolniku Splićanin jurio Likom sto km/h brže od ograničenja

Gotovo sto kilometara brže od dopuštenog vozio je u srijedu po skliskoj autocesti kroz Liku 40-godišnji vozač automobila splitske registracije te je kažnjen sa 3.000 kuna i na mjesec dana mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije, izvijestila je u četvrtak ličko-senjska Policijska uprava.

Policija je jučer u 22.36 sati uočila da na autocesti A-1 između odmorišta Zir i čvora Sveti Rok, u smjeru Splita, vozač ne poštuje ograničenje brzine na 80 kilometara na sat, te svojim osobnim automobilom splitske registracijske oznake vozi brzinom od 178 kilometara na sat, te je zaustavljen i kažnjen.

Glasnogovornica Maja Brozičević naglasila je u izjavi Hini da je ograničenje brzine bilo zbog mokrog i skliskog kolnika, te jasno ispisano svjetlosnim znakom, a da je unatoč tome, uređajem za mjerenje brzine „TraffiVision“, utvrđena brzina od čak 178 kilometara na sat.

“Da bi se zaustavio negativni trend stradavanja sudionika u prometu policija kontrolira i sankcionira grubo kršenje prometne discipline, prekoračenje brzine, nevezanja sigurnosnog pojasa i vožnje pod utjecajem droga i alkohola. Konkretni je vozač za taj prekršaj mogao biti kažnjen i strože, i većom novčanom kaznom i uz dulje razdoblje oduzimanja vozačke dozvole, ali kako mu je to bio prvi zabilježeni prekršaj, izrečena je takva kazna, kao upozorenje njemu i drugima”, rekla je Brozičević.

Na prometnicama Ličko-senjske županije 2016. godine je policija zabilježila 8.520 prekršaja brzine, prošle je godine broj prekršaja porastao na 9.123, pa se negativni trend treba zaustaviti, kažnjavanjem prekršiteljima i apelom svim vozačima da radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu, poštuju sve prometne znakove i pravila vožnje na siguran način. (H)