Povezite se

Showbizz

Plesni klub Petrinja: Veliko međunarodno natjecanje u sportskim plesovima WDSF CROATIAN TROPHY 2019.

Objavljeno

-

Iz Plesnog kluba Petrinja poslali su najavu velikog međunarodnog natjecanja u sportskim plesovima WDSF CROATIAN TROPHY 2019., kojeg taj klub organizira u Domu sportova u Zagrebu u subotu, 2. studenog 2019.godine.

Prenosimo objavu:

Ovo je peta godina za redom da naš klub organizira ovakvo natjecanje, koje je inače natjecanje najvišeg ranga na svjetskoj sportsko plesnoj sceni i jedini smo u Hrvatskoj koji ga organiziramo. Veliki broj natjecatelja će i ove godine sudjelovati, do ovog trena imamo prijavljenih oko 250 sportskih plesnih parova iz 25 zemalja, a prijave su još otvorene.

Natjecanje će se održavati cijeli dan. Prednatjecanja kreću već u 8.00 sati, a završnica od 20.30. U 20.15h predviđena je svečanost otvorenja natjecanja za što su svoj dolazak i sudjelovanje potvrdili Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskome saboru, Robert Wota, predsjednik Europskog sportskog plesnog saveza i Igor Šalamun, predsjednik Hrvatskog sportskog plesnog saveza.
Obzirom da je ovo jedinstven događaj u sportskom plesu Hrvatske, ali i ovog dijela Europe bilo bi nam izrazito zadovoljstvo da nam se pridružite i događaj medijski popratite.

Showbizz

Sramota ! Zbog debljine napadnut na plaži !

Published

on

Jacques Houdek/Izvor: Facebook

Strašno, iznad svega neugodno iskustvo doživio je hrvatski pjevač Jacques Houdek koji je boravio na plaži. Što mu se dogodio objavio je na svojoj Facebook stranici otvorivši dušu, ispričavši svoju bol i patnju, odnosno svoju borbu s kilogramima. Naime, njega su, kako kaže, isprdali nepoznati ljudi na plaži, od kojih je jedna osoba bila u invalidskim kolicima.

Evo priče Jacquesa Houdeka:

A sad ćemo se malo uozbiljiti. Ok? Mislim da je krajnje vrijeme da ozbiljno popričamo o debljini i o odnosu društva prema pretilim ljudima. Govorit ću o ovoj problematici, čini mi se, sve više, sve glasnije. Govorit ću u svoje, ali i u ime svih mojih debelih prijatelja, znanih i neznanih. Mislim da na tako nešto imam potpuno pravo; biti glas za sve nas koji smo se eto, sram nas bilo, “usudili” postati i biti debeli. Vjerujem da o tome moram govoriti jer osjećam odgovornost, kao pretpostavljam najpoznatija pretila osoba u regiji, a i kao netko tko živi taj život, cijeli život. Kao netko tko se itekako ostvario i u privatnom i u poslovnom smislu, unatoč prognozama da zbog debljine sve to ja nikako neću uspjeti… I naposljetku, kao netko tko se oduvijek bori s tom bolešću. Da, bolešću. Pretilost je BOLEST. Zapamtite to, odmah na startu, da vas opali kao šamarčina s Jacquesovim potpisom svaki put kad se odlučite narugati nekome tko nije “predivan i vitak kao vi”. Zamisli, hahahhhha, ima debelo dupe, hahah ima trbušinu… To je baš jako smiješno. Zamisli.

Sve nas, koji imamo problem s prekomjernom težinom, osuđuje se i ponižava do te mjere da sam potpuno uvjeren kako je danas daleko najveća “sramota” upravo – biti debeo. Mi smo, ustvari, u tolikoj mjeri stigmatizirani, da je to postao pravi pravcati mobbing. Osim klasičnog sprdanja na naš račun, tu se odmah tako olako i na prečac donose zaključci o našem zdravlju, bez da nam je itko napravio osnovne krvne pretrage ili pregledao nas – svi su stručnjaci, doktori, eksperti koji sve vide. A ne vide npr cigaretu u svojim ustima. Ne vide one litre alkohola koji su u sebe nalijali za vikend. Ne vide svoje probleme. Vide debljinu i s gađenjem ustvrđuju da je ta osoba lijena, neuspješna, nesretna… Predrasuda, u punom smislu te riječi. E pa, ja nisam ni lijen, ni neuspješan, ni nesretan. A kad bih odlučio objaviti rezultate svojih opširnih pretraga vjerujem da bih posramio mnoge. Da sam, Bogu hvala, zdrav i da možda čak imam sve vrijednosti bolje od vas, što biste onda rekli? Da mi je šećer 5.3? Da nemam baš niti jedan kolesterol povišen? Da, upravo je tako. No, ja ipak imam svoju dijagnozu, a zove se inzulinska rezistencija. Više o tome pisat ću nekom drugom prilikom.

Za sada ću samo ukratko, onako laički reći da se upravo zbog svoje genetike cijeli život borim s kilama, a inzulinska rezistencija je učinila dodatni problem, da moj probavni sustav uđe u neku vrstu lockdowna, pa se stoga, nažalost, prekomjerno debljam. Strahovito lako dobijam kile, a teško gubim na kilaži. Svemu tome svakako nije pomogao moj tempo i neuredan način života, nomadski, vječno na putu, nikada u nekom ustaljenom ritmu. No, da ne ispadne da se sad tu nešto opravdavam, naprotiv… Ja preuzimam potpunu odgovornost za sebe i za svoj život. Borac sam, borim se s tim cijeli život, borit ću se i dalje. I nikada neću odustati od sebe. Nikada.

No, to ne znači da mogu tolerirati ovakav način tretmana u društvu. Nemam više strpljenja za bilo kakve predrasude i nasilje. Dosta bi bilo! Potrebno je educirati sve one ljude koji prema debljini imaju strahovite predrasude. A ima ih… ima vas… nemate pojma koliko. Nažalost… Ne znate – jer se s takvim problemom naprosto nikada niste susreli. Imate dobru genetiku, probavu… Pa, krenimo s edukacijom; lekcija prva kaže ovako nekako; SRAM VAS BILO SVE KOJI NA NAS GLEDATE S PREDRASUDOM! Zapamtili? Eh, sad će se javiti neki od vas i komentirati da smo si sami krivi, jer vi radite na sebi, a mi lijenčine ne…. Pa eto, ruku na srce, mnogi od vas mukotrpno radite da biste bili vitki. Istina. I svaka vam čast. Tu je i puno odricanja, vježbanja, pravilna prehrana… No, istini za volju – ipak je najveći broj onih koji i ne trebaju puno raditi na sebi, naprosto su – prirodno vitki, skladni. Ne vježbaju, jedu i piju što god i kad god žele… Jasno da ne razumiju kako je to kad se sve “prima”… I tu se onda rađa problem, tu se stvara predrasuda.

Društvo u kojem danas živimo doista je licemjerno – “olfo” smo svi jako tolerantni. Imamo razumijevanja za baš sve moguće društvene različitosti, jer nas je netko ipak na sve te različitosti naviknuo, educirao nas da ih prihvatimo. U realnosti, neki su ih stvarno prihvatili, a neki samo glume da je tako. Pa tako “znaju” da nije u redu rugati se nekom tko je “drugačiji”. To smo dakle savladali. Pa idemo onda sada još samo savladati da postoje i debeli ljudi. Uvijek su postojali i uvijek će ih biti. Idemo to konačno prihvatiti. Pa da svi zajedno ljepše i skladnije nastavimo živjeti naše živote u miru. Hvala.
S ljubavlju,
debeli Jacques ❤️

P.S. na ovaj post me, dakako, ponukao svaki onaj pogled pun predrasude koji mi je upućen tijekom života. No, ipak, najviše me ponukala situacija koja se dogodila danas na plaži, i to nakon što sam s nje otišao. Dva bračna para o meni su, pred vlastitom maloljetnom djecom izgovorila takve strahote, ne znajući da su moji prijatelji još uvijek prisutni na plaži, u neposrednoj blizini njih, među njima i moj menadžer. Djecu su, naime, između ostalog, učili da ne smiju jesti nezdravo, da ne bi, ne daj Bože, bila ružna i debela kao onaj pjevač Jacques, a usput su s djecom podijelili i da sam jako loša osoba, koju nitko ne voli, koja je valjda najgora na svijetu. Ironično, najviše se samnom sprdao jedan čovjek u invalidskim kolicima, po svakoj zdravoj logici osoba koja bi, upravo zbog svoje životne situacije, trebala biti “veća”, te itekako senzibilizirana za različitost. Pred svojom su preslatkom djecom toliko toksina pustili, da je mojoj ekipi doslovno pozlilo. Konfrontirao ih je i posramio moj menadžer; hvala mu što je stao u moju obranu. Rekao im je da ih može biti sram pričati pred djecom tako ružno o nekome koga uopće i ne poznaju, a gospodinu u invalidskim kolicima koji o meni ima tako “divno” mišljenje je napomenuo da sam za osobe poput njega odradio nebrojene akcije, humanitarne nastupe i donirao novac. Ostale roditelje usput je samo podsjetio koliko upravo djeca vole Jacquesa, o čemu svjedoči najprodavaniji album za djecu svih vremena koji je Jacques snimio i posvetio upravo njima, kao i nebrojeni koncerti koje je održao upravo za djecu. Mislite li da su nešto naučili? Iskreno se nadam.

A sad ćemo se malo uozbiljiti. Ok? Mislim da je krajnje vrijeme da ozbiljno popričamo o debljini i o odnosu društva…

Objavljuje JACQUES HOUDEKSubota, 29. kolovoza 2020.

A sad ćemo se malo uozbiljiti. Ok? Mislim da je krajnje vrijeme da ozbiljno popričamo o debljini i o odnosu društva…

Objavljuje JACQUES HOUDEKSubota, 29. kolovoza 2020.

Ucitavanje vijesti

Showbizz

Severina s Titom obilježila 1. Maj

Published

on

Ovoj ženi nema kraja. Od Hrvatice, jugoslovenke, dalmatinke, “brižne majke”, estradne zvijezde, pa do “povijesnog” pornića, ona i dalje, pošto poto, nastoji biti u centru medijske pozornosti.

Ovaj put Severina se dosjetila kako ponovno zaokupiti pažnju brojnih obožavatelja pa je na Instagramu objavila fotomontažu gdje sjedi uz Josipa Broza Tita i ujedno čestita svojim fanovima 1. maj.

Ništa čudno, cilj opravdava sredstva, pa tako i kod Severine, pa bio to i drugu Tito.

“Dozvolite mi da vam čestitam(o) 1. maj, praznik radnog naroda! Dozvolite da ovo bude u čast svih radnica, posebno u ovim vremenima medicinskim sestrama, liječnicama, trgovkinjama, apotekarkama, njegovateljicama, dominantno ženama, koje su heroine na prvoj crti ove pandemije, kako bi se muški poslije hvalili”, stoji u njezinoj objavi.

Ucitavanje vijesti

Showbizz

Beogradska policija privela Severinu

Published

on

Beogradska policija privela je u utorak navečer hrvatsku pjevačicu Severinu Kojić jer je prekršila policijski sat uveden zbog pandemije koronavirusa, objavili su lokalni mediji.

Policija je BMW zagrebačke registracije zaustavila oko 21 sat i utvrdila da regionalna zvijezda nema dozvolu za kretanje.

Privedena je u policijsku postaju i bit će izvedena pred suca za prekršaje, prenose mediji.

Policijski sat je dio mjera srbijanskih vlasti u borbi protiv širenja koronavirusa. Radnim danima traje od 17 do pet sati ujutro, a vikendom od 17 u petak do pet sati ujutro u ponedjeljak.

Kazna za prekršitelje je od 400 do 1300 eura.

Od početka izvanrednog stanja 15. ožujka zabranu kretanja prekršilo je više od 2600 ljudi, 588 samo proteklog vikenda, objavilo je ministarstvo pravosuđa.

Severina je udana za Igora Kojića, bivšeg srpskog nogometaša.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije