Plenkovića na Korčuli dočekao “obožavatelj”, policija ga odvela: “Pustite me, doša sam pozdraviti ćaću”

Hina

U sklopu posjete premijera Andreja Plenkovića gradu Korčuli, jutros po izlasku iz policijskog gliera dogodio se neočekivani “incident”, zbog kojeg je reagirala policija u civilu.

Prilikom silaska sa policijskog glisera preamijera Plenkovića jedan muškarac počeo je vikati “Dobrodoša ćaća”, “Živio ti meni ćaća” kojom je prilikom iznad glave držao papir na kojem je pisalo “Ćaća”.

U trenutku kad su mu prišli policajci u civilu kazao je da samo pozdravlja ćaću i da nikoga ne smeta već da samo pozdravlja svoga ćaću.

Policajci su ga, nakon što je kazao “dobro nam doša” na ne baš tako lijep način počeli odvlačiti s mjesta događaja. 

Kako prenose mediji navodno je jedan od policajaca kazao da muškarac remeti javni red i mir. 

Premijer Plenković danas je u posjeti Korčuli sa ministrom Olegom Butkovićem, s kojim će u pratnji domaćina obići novoizgrađene operativne obale u trajektnoj luci Dominče. U planu je susret sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Grada Korčule Andrijom Fabrisom. 

Ministar Oleg Butković ovom bi prigodom trebao potpisati ugovor za dodjelu bespovratnih sredstva za projekt “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula”, vrijedan 10,5 milijuna kuna.

U planu je da premijer Plenković i ministar Butković posjete Velu Luku gdje bi ministar Butković trebao potpisati ugovor za projekt “Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka” vrijedan 111,2 milijuna kuna.

Nacionalno/D.Prša