Plenković zgrožen činom muškarca koji je bacio četvero djece s prvog kata

Premijer Andej Plenković izjavio je u četvrtak da je zgrožen monstruoznim činom na Pagu, gdje je muškarac jutros bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, istaknuvši da je zajedno s ministrima bio u kontaktu s različitim službama i da potreseni očekuju daljnje vijesti o tom događaju.

“Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić bili su u kontaktu s različitim službama, od župana do policije i bolnice u Zadru, svi zgroženi monstruoznim činom koji se dogodio ovog jutra jer je stradalo četvero malodobne djece”, kazao je Plenković na sjednici Vlade.

Istaknuo je da su policijski izvidi u tijeku i da se hitna liječnička skrb pruža u bolnici u Zadru.

“Očekujemo daljnje vijesti o svemu ovome, doslovno potreseni s ovakvim činom koji se do sada, barem ja ne pamtim, nije dogodio”, dodao je premijer.

Muškarac je u Pagu u četvrtak ujutro bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće. Djeca su prevezena u zadarsku bolnicu, ali za sada nema informacija o njihovom zdravstvenom stanju.

Lokalni mediji neslužbeno javljaju da je riječ o djeci u dobi od 3, 5, 7 i  8 godina.

Dojavu je policija zaprimila jutro u 6,47 sati. Na mjesto događaja su žurno upućeni policijski službenici, kao i djelatnici Hitne medicinske pomoći Paga i Novalje koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Djeca su potom kolima hitne pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu. Muškarac u dobi od 54 godine nalazi se u službenim prostorijama policije.