Plenković za CNN – Plasman u finale povijesni događaj za hrvatski sport

SP Rusija: Plenković i Jandroković otputovali u Moskvu

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak za CNN da je plasman hrvatske nogometne reprezentacije u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje će u nedjelju igrati protiv Francuske, povijesni događaj za hrvatski sport.

“Hrvatska je reprezentacija jako dobro igrala tijekom čitavoga prvenstva; pokazali su da nije slučajno da naši glavni igrači trenutno igraju u najboljim europskim klubovima, u najboljim ligama”, rekao je Plenković za CNN na Markovu trgu u Zagrebu.

Govoreći o polufinalnoj utakmici protiv Engleske, Plenković je ocijenio da su hrvatski reprezentativci “pokazali veliku otpornost nakon ne baš uvjerljivog prvog poluvremena, da bi potom u drugom dijelu i produžecima potpuno dominirali igrom”.

Plenković je rekao da je ulazak u finale Svjetskog prvenstva “povijesni događaj za hrvatski sport, hrvatski nogomet”.

“Naravno da smo svi navijali. Prošlo je tek 20 godina od našeg prošlog polufinala u Francuskoj i to se već sad ponavlja. Možete zamisliti kakvu je atmosferu izazvao prolazak u finale, Hrvatska je u deliriju”, kazao je Plenković.

CNN je emitirao Plenkovićevu izjavu u sklopu priloga o nogometnoj groznici u Hrvatskoj izazvanoj uspjehom na Svjetskom prvenstvu koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju doveo u finale. (H)