Plenković: Uskoro ćemo znati kad ćemo početi plaćati porez na nekretnine

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Koprivnici je rekao da će se za nekoliko tjedana znati kad se počinje plaćati porez na nekretnine, nakon što se provede niz stručnih rasprava koje će predvoditi Ministarstvo financija.

Premijer je odgovarajući na novinarska pitanja nakon sastanka s domaćinima u zgradi Koprivničko-križevačke županije ponovio da je odgoda posljedica političke procjene prema kojoj je nužno vidjeti koje su posljedice tog poreza važnog za jedinice lokalne i područne samouprave kao nenamjenski prihod.

Nužno je da se svi informiraju o ciljevima tog lokalnog poreza, o smislu onoga što je do sada predstavljala komunalna naknada i spomenička renta, rekao je Plenković.

Osvrnuvši se na posjet Koprivnici, premijer je istaknuo važnost Podravke za poljoprivredu.

Vlada će učiniti sve da pomogne u daljnjem tehnološkom ekipiranju, što znači sredstva za nove proizvodne linije koje bi dugoročno mogle osigurati da Podravka u pravom trenutku otkupljuje sve ono što naši poljoprivrednici mogu prodati, izjavio je Plenković te dodao da bi se time povećao udio domaćih poljoprivrednih proizvoda u Podravkinu proizvodu sa 65 na 100 posto.