Plenković u Ukrajini: “Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom. Nastavaljmo s podrškom Ukrajini”

Premijer Andrej Plenković nalazi se u posjetu Ukrajini. U nedjelju ujutro stigao je u Kijev gdje će održati sastanke s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vlade Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom.

Uz predsjednika Vlade je i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

“Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati političku, diplomatsku, financijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica. Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati predsjednika Vlade s posljedicama razaranja uslijed ruskih napada, a razgovarat će se i o daljnjoj pomoći te nastavku europskog puta Ukrajine”, priopćili su iz Vlade.

Dočekala ih veleposlanica
“Posjet predsjednika Vlade Ukrajini odvija se uoči Dana Europe te je izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva brutalne ruske agresije”, dodaju u priopćenju.

Plenković je u Ukrajini bio lani u prosincu, a sudjelovao je i na sastanku na vrhu Krimske platforme zajedno s liderima EU-a u kolovozu prošle godine. Premijera i ministra Grlića Radmana dočekala je veleposlanica Anica Djamić, koja se ovom prigodom vratila u Kijev, gdje će ostati i nastaviti voditi Veleposlanstvo RH u Ukrajini.

Nacionalno/Dnevno.hr