Plenković u povodu Praznika rada: Sustavno radimo za rast, zapošljavanje, bolje plaće i viši standard

Foto: Hina

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je hrvatskim građankama i građanima uputio čestitku u povodu Međunarodnog praznika rada, ističući kako je Vlada dokazala sustavni rad na stvaranju gospodarskog okruženja za novo zapošljavanje, bolje plaće i viši životni standard, a u suradnji sa socijalnim partnerima na političkoj stabilnosti, pravnoj sigurnosti, rastu i solidarnosti.

Premijer u čestitki ističe kako je Vlada, kada je dobila većinsko povjerenje i preuzela odgovornost za vođenje države, učinila to sa željom da omogući boljitak svih hrvatskih ljudi i domovine.

Lani, je, napominje, ostvaren suficit opće države kao potvrda Vladine odlučnosti i odgovornosti u vođenju fiskalne politike, a te su napore, tvrdi, prepoznale i međunarodne financijske institucije i rejting agencije te su podigle kreditni rejting Hrvatske, kojoj predstoji još samo jedna stepenica do investicijskog rejtinga.

Plenković naglašava kako Hrvatska ima stabilni i dugoročno održivi gospodarski rast, javni dug se sustavno smanjuje, bilježi najveći pad stope nezaposlenosti u zemljama EU, shodno tome i rast zaposlenosti. Brigu za hrvatskog radnika, navodi, Vlada je pokazala spašavanjem tisuća radnih mjesta koja su bila ugrožena krizom u Agrokoru.

“Izazovi s kojima se suvremeno hrvatsko društvo suočava ne rješavaju se preko noći. Dokazali smo da sustavno radimo na stvaranju gospodarskog okruženja koje će omogućiti novo zapošljavanje, bolje plaće i u konačnici viši životni standard. Želimo poboljšati uvjete života i položaj obitelji kako bismo zadržali naše ljude i zaustavili iseljavanje, osobito mladih te na taj način omogućili demografsku revitalizaciju zemlje”, ističe u čestitki.

Dodaje kako u Vladi pritom nisu zaboravili kontinuiranu suradnju i socijalni dijalog s poslodavcima i sindikatima, “jer samo zajedničkim djelovanjem i partnerstvom možemo ostvariti bolju Hrvatsku”. “Stoga Vlada ustrajno nastavlja raditi na ostvarenju naših temeljnih ciljeva – političkoj stabilnosti, pravnoj sigurnosti, gospodarskom rastu i solidarnosti”, zaključuje premijer.