Plenković u Orebiću: Pelješki most ide dalje

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u subotu je posjetio Pelješac gdje je nazočio otvorenju obnovljene i dograđene osnovne škole u Orebiću te je izrazio uvjerenje da će se žalbe u odnosu na natječaj za izgradnju Pelješkog mosta brzo riješiti i da će se projekt nastaviti sukladno planovima.

Osnovna škola u Orebiću, koju pohađa 240 učenika, obnovljena je i dograđena financijskim sredstvima iz fondova EU iz kojih je u tu svrhu izdvojeno 35 milijuna kuna, iz uobičajenih fondova te iz Razvojne banke Vijeća Europe za društvenu infrastrukturu. Škola ima nove kabinete, sportsku dvoranu i igralište.

Premijer Plenković pohvalio je napore ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, istaknuo je kako socijalna infrastruktura dobiva veliki interes te dodao kako očekuje da se po tom modelu financira obnova i izgradnja i druge 74 škole koje imaju suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja i druge dozvole. Ova će škola sigurno zadržati mlade, omogućiti rad, razvoj i obrazovanje te osigurati bavljenje kulturom i sportom u velikoj sportskoj dvorani, rekao je Plenković. Poručio je da je važno staviti naglasak na obrazovanje jer je to budućnost zemlje.

Smatra da je ulaganje u kvalitetu obrazovanja od najranijih dana ključ za hrvatsku budućnost i prilagodbu ubrzano mijenjajućem svijetu.