Plenković: “U ime svih nas, Hrvatske, navijača, želim izraziti iskrene čestitke reprezentaciji, Daliću, na fascinantnom uspjehu za hrvatsku državu i sport”

Premijer Andrej Plenković u uvodu sjednice Vlade osvrnuo se na ulazak Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva.

“Danas stvarno ima smisla reći dobro jutro. Ovo je i više nego dobro jutro”, kazao je na početku sjednice Plenković.

“U ime svih nas, Hrvatske, navijača, želim izraziti iskrene čestitke reprezentaciji, Daliću i vodstvu HNS-a na fascinantnom uspjehu za hrvatsku državu i sport. U vrijeme interneta i komunikacija, ovo što se dogodilo u Moskvi, je bez ikakvog presedana najveća promocija Hrvatske. Uspjeh, srce, znanje, iskustvo, pobjednički menatalitet, snaga preokreta koju su pokazali igrači je zaista inspirativna. Ponos koji smo osjetili je zaista nevjerojatan. S Hrvatskom su se identificirali brojni narodi i zemlje koje vide uspjeh koji govori o snazi zemlje koja nije velika, ali ima ogromno srce. Ovi mladići su čak otišli i dalje od generacije ’98”, kazao je Plenković.

“Moramo pronaći rješenje za jedan nacionalni stadion. Reperezentacija to zaslužuje. Na taj način moramo poslati poruku mladim generacijama”, rekao je Plenković i zaželio uspjeh reprezentivcima za pobjedu u finalu.

“To je šansa za revanš Francuzima za ’98”, kazao je Plenković.