Plenković u Gospiću poručio da stranka iz izbora mora izaći snažnija i jedinstvenija

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković, zajedno s timom “Odvažno za Hrvatsku” posjetio je večeras Ličko-senjsku županiju. U dvorani gospićkog KIC-a Plenkovića i njegov tim dočekali su brojni članovi i simpatizeri HDZ-a. Uz domaćina, predsjednika ŽO HDZ-a Marijana Kustića, Plenkovića je u Gospiću dočekalo cijelo vodstvo ličkog HDZ-a.

Kustić je sa govornice poručio da HDZ-ovci na ovim izborima ne biraju samo predsjednika HDZ-a, nego i budućeg premijera.

“Ono što je bitno naglasiti da svatko kad radi bira svoj tim ljudi. Uvjeren sam kako je premijer Plenković izabrao najbolji tim ljudi. Ono što ja kao predsjednik ŽO mogu reći je da su to istinski prijatelji HDZ-a i domoljubi. Ako se vratimo nekoliko godina unazad, kad se naš brod HDZ-ovaca skoro prevrnuo i nikad tužniji dan nije bio nego kad smo sami sebe raspuštali u Saboru. Sada imamo najuspješnijeg premijera i predsjednika stranke. Ako postoje neki problemi, to moramo riješiti unutar obitelji. Ovo je najbolja vlada još od 1990. i s tim se svi slažemo. Po prvi puta u Vladi sjede dva heroja Domovinskog rata-general Krstičević i naš prijatelj Tomo Medved.. Ovih dana govore da smo malo lijevo-desno. Ne, gospodin Plenković vodi stranku onako kako je postavio prvi predsjednik stranke i države dr. Franjo Tuđman” kazao je Kustić ističući kako je počašćen što je voditelj tima Andreja Plenkovića za Ličko-senjsku županiju.

Obraćajući se okupljenima, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je istaknuo kako su članovi HDZ-a hrabri ljudi koji se ne boje izreći svoj stav.

“Nije dobro kada neki od naših kolega koji se natječu u unutarstranačkoj utakmici govore o tome da se HDZ-ovci boje. Ovo je utakmica iz koje moramo izaći snažniji i jedinstveniji” kazao je Plenković.

Članovima stranke koji su se okupili u gospićkom KIC-u Plenković je predstavio program “Odvažno za Hrvatsku” koji se sastoji, kako je rekao, od četiri stupa – domoljublje i promicanje nacionalnih interesa, obiteljske vrijednosti i demografska revitalizacija, pravedna i učinkovita država, te uspješna i razvijena Hrvatska.

U svom govoru odgovorio je na kritike onima koji misle da je HDZ skrenuo u lijevo. Istaknuo je kako se zalaže za vrijednosti Domovinskog rata, jačanje Hrvatske vojske, hrvatske policije, jedinstvenim Zakonom o braniteljima, Zakonom o nestalima, vraćanju 30. svibnja Dan državnosti, politici dr. Franje Tuđmana, Vukovar kao grad posebnog pijeteta.

Osim Plenkovića članstvu stranke u Gospiću su se obratili kandidati za potpredsjednika Ivan Anušić, Branko Bašić, Zdravka Bušić, Oleg Butković, kandidat za zamjenika predsjednika stranke Tomo Medved, te povjerenik gospićkog HDZ-a Ivica Radošević.