Plenković: U 10. izbornoj jedinici očekujem uvjerljivu pobjedu HDZ-a

Split, 1.07.2020. - Predsjednik HDZ -a Andrej Plenković u Splitu. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Predsjednik HDZ-a  Andrej Plenković srijedu je navečer, nakon cjelodnevne turneje na području 10. izborne jedinice od Dubrovnika do Splita, izjavio da očekuje uvjerljivu pobjedu HDZ u toj izbornoj jedinici sa najmanje sedam osvojenih zastupničkih mandata.

“Osjeća se da kandidati HDZ u 10. izbornoj jedinici imaju snažnu podršku a očekujem uvjerljivu pobjedu. Očekujem da ćemo ovaj put osvojiti najmanje sedam mandata,” izjavio je  Plenković novinarima u Splitu.
 Nakon što je rekao da mu je ovo treći put u zadnja tri i pol mjeseca da obilazi cijelu Hrvatsku uslijedilo je novinarsko pitanje  hoće li mu takav intenzitet obilazaka donijeti i rezultate, hoće li se to HDZ-u isplatiti na izborima, povezuje li ga to s građanima.  Plenković  je odgovorio da je njegova vlada cijeli mandat bila s građanima.

“Svjesni smo svih poteškoća, ne kažem da smo mi riješili sve probleme niti da je sve idealno i fantastično i da ne može biti bolje, ali ono što smo sigurno učinili  – borili smo se za svakog hrvatskog čovjeka, za svako radno mjesto, rješavali svaku krizu  od Agrokora, Uljanika, 3. maja, Petrokemije, Borova, granica,  poplava, potresa, požara pa do  Covid krize, rekao je.

Ocijenio je kako nema kriznog mehanizma kojeg nisu pokrenuli i gdje se nisu trudili maksimalno.

“Uvijek čovjek može bolje i teži ka boljem, zato smo tu iskusniji, snažniji u uvjereniji da je moment da damo Hrvatskoj baš ono što joj treba a to je sigurnost prije svega,  sigurnost radnih mjesta, plaća, mirovina, rast i oporavak i mislim da je sad moment da se bira one koji su iskusni i koji mogu izvući Hrvatsku na brzi put ekonomskog oporavka,” rekao je Plenković.

Ponovio je da je na hrvatskoj političkoj sceni puno eksperimenata.
“Nije vrijeme za eksperimente,  niti za neiskusne. Ovo je vrijeme za iskusne, ozbiljne i dokazane ljude  koji mogu igrati političke utakmice na nacionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini,” poručio je

Odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s koronavirusaom, rekao je kako treba biti oprezan, posebno u  noćnim klubovima.
“Podaci su pokazali da je u nekim dijelovima  Hrvatske došlo do zareze  u noćnim klubovima. To je  na neki način i razumljivo jer mladi ljudi idu u klub da se druže, a ne da budu daleko jedni od drugih i zato ja apeliram na njih da budu malo oprezniji  pogotovo u unutarnjim prostorima,” rekao je Plenković.