Plenković: Tomaševiću rok do 15. siječnja da podnese ostavku

Izvor: Dnevnik.hr

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, komentirao je i slučaj požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića.

Rekao je da je razgovarao i sa županom Tomaševićem.

“Inzistiramo da on sam preuzme odgovornost i podnese ostavku. Rok koju smo mu dali je 15. siječnja. Mislim da mora povući konzekvence”, rekao je Plenković.

Podsjetimo, požeški župan Alojz Tomašević u zgradi Vlade održao je u petak sastanak sa šefom HDZ-a Andrejem Plenkovićem i s tajnikom stranke Gordanom Jandrokovićem.

Nakon sastanka Alojz Tomašević je novinarima kratko rekao da je s predsjednikom stranke i glavnim tajnikom razgovarao o “temama koje na neki način opterećuju stranku i javnost.”

Nije rečeno je li, i ako jest, što odlučeno na sastanku.

”Kroz dogledno vrijeme dobit ćete informacije o čemu smo razgovarali i koje rješenje smo donijeli”, kazao je Tomašević nakon izlaska iz Vlade. Nije želio odgovoriti na pitanje osjeća li se odgovoran za sve ono što mu se stavlja na teret.

“Na gospodinu Tomaševiću ja da donese odluku. U ovom trenutku vam neću ništa više reći”, kazao je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon što je izašao iz zgrade Vlade.