Plenković: Sutra Stožer detaljnije o mjerama, osobito oko školstva

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak da će sutra Nacionalni stožer Civilne zaštite detaljnije govoriti o epidemiološkim mjerama osobito kada je riječ o održavanju školske nastave.

“Svjedočimo ubrzanju širenja zaraze covidom-19. Pandemija ne jenjava ni kod nas niti u drugim zemljama i ta situacija zahtijeva veliki stupanj opreza i pridržavanja epidemioloških mjera u što većoj mogućoj mjeri”, kazao ja Plenković na sjednici Vlade.

Poručio je pritom da je ključ osobne odgovornosti da svatko od sugrađana pridonese onome što se radi na razini Vlade i države.

Sutra će Nacionalni stožer Civilne zaštite detaljnije govoriti o mjerama osobito kada je riječ o održavanju školske nastave. Otprilike u desetak županija prešlo se ili prelazi se na model C (nastava na daljinu) s obzirom na situaciju s epidemijom.

Plenković je najavio da će se nastaviti s mjerom koja se odnosi na otpis potraživanja i naknade za energiju na potresu pogođenom području. To je, kaže, važna mjera i pomaže ugroženim sugrađanima u Sisačko-moslavačkoj županiji i drugima koje su pogođene potresom.

Također, Hrvatske autoceste će nastaviti s postojećim režimom nenaplaćivanja cestarine na autocesti Zagreb – Sisak do Lekenika.

Premijer je rekao i da će idući tjedan predstaviti okvir Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te će biti otvorena javna rasprava u kojoj, kaže, žele doprinos svih aktera o prijedlogu kako bi se na najširi način obuhvatile ideje i inicijative svih aktera u Hrvatskoj.