Plenković: Slobodan Praljak je uputio snažnu poruku haškom sudu

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade još je jednom izrazio sućut obitelji Slobodana Praljka i žaljenje zbog jučerašnjeg. Praljak je uputio snažnu poruku haškom sudu kako je presuda nepravedna.

Istaknuo je kako su Hrvatska i BiH prijateljske zemlje te podsjetio na potporu koju je naša zemlja pružala tijekom rata u BiH.

Premijer je rekao kako će se ispitati mogućnosti revizije presude. Izrazio je sućut svim žrtvama rata u BiH. Haški sud je sud koji sudi pojedincima, a ne državama i iz toga proizlazi da za Hrvatsku iz ove presude ne proizlazi nikakva odgovornost, naglasio je Plenković.

Podsjetio je kako će se redovita sjednica Vlade održati sutra u Osijeku.

Na dnevnom redu današnjeg otvorenog dijela sjednice Vlade je izjašnjavanje o amandmanima podnesenima na prijedlog državnog proračuna za 2018. godinu te projekcije za 2019. i 2020. godinu.

Jedna od točaka je prijedlog amandmana Vlade na Konačni prijedlog zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Na dnevnom redu je i prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na konačni prijedlog zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji kao i prijedlog odluke o isplati materijalnih prava i drugih naknada te o visini osnovice za obračun plaća u javnim službama.

Također postoji mogućnost uvrštenja pojedinih točaka na dnevni red na samoj sjednici Vlade.