Plenković se sastao sa Pupovcom! Pupovac iskazao zabrinutost za Srbe !

Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković danas je potvrdio da je razgovarao s Miloradom Pupovcem i da su razgovarali oko posljednjih napada na pripadnike srpske nacionalne manjine i njegovih izjava o sličnostima današnje Hrvatske s NDH, prenosi N1.

“Sastali smo se i razgovarali, on je iskazao svoju zabrinutost zbog incidenata koji su se dogodili, što razumijem. Ponovio sam vrlo jasan stav koji sam kazao i danas na uvodnom dijelu sjednice Vlade“, istaknuo je Plenković.

“Ja osobno i članovi Vlade osudili smo sve incidente i policija je vrlo brzo reagirala, identificirala i uhitila većinu osoba koje se sumnjiči za kaznena djela. Očekujem da budu kažnjeni.”

Plenković je ponovio svoje tvrdnje da u Hrvatskoj nema klime koja je netrpeljiva prema manjinama niti bi Vlada ikada sukreirala takvu klimu. Nastavio je i o svojem uvjerenju od kojeg, kaže ne odustaje, a to je da manjine budu dio parlamentarne većine u Saboru.

“Sada moramo raditi fini sofistricirani vez rasta gospodarstva, socijalne uključivosti i harmoničnog funckioniranja normalnoga, tolerantnoga europskog društva.”

Ostaje nejasno što je kazao Pupovac i što su razgovarali !